infonegyed.hu

Mikor forduljon tachográf szervizhez?

2019-06-26 Tudomány

A tachográfok rendkívül fontos szerepet töltenek be a fuvarozásban, ugyanis ezek a készülékek rögzítenek minden, a vezetéssel és a járművel kapcsolatos történést. Ahogy más szerkezetekkel, úgy a tachográfokkal is előfordulhatnak meghibásodások. Ilyenkor fontos, hogy mihamarabb tachográf szervizhez forduljunk, ugyanis hibás készülékekkel nem lehet tovább folytatni a munkát. De mik azok a hibák, amikor feltétlenül tachográf szervizhez kell fordulni?

A digitális tachográfok mellett több helyen még mindig alkalmaznak analóg típusú készülékeket is. Ezeknek az egyik előforduló hibája az, hogy gyűrik a korongot, ami azt jelenti, hogy a korong forgásáról gondoskodó középrész elfordul a korongban, kitágítja, majd kigyűrve megrongálja. A probléma okozója ebben az esetben az, hogy a korong külső íve excentrikus, ami miatt a kerületén a korong a lapja megszorul, és nem engedi forogni a korongot az időmérő órával együtt. Szerencsére ezt a problémát egy tachográf szervizben könnyedén tudják orvosolni.

Analóg készülékeknél további probléma szokott lenni, hogy a tachográf nem érzékeli a korongot. Ezt a korong rossz minősége okozza, ezért mihamarabb le kell cserélni; ebben egy tachográf szervizben segítséget tudnak nyújtani.

Digitális tachográfoknál a készülékek helytelen rögzítése okozhat bonyodalmakat. Ebben az esetben a helyes telepítéssel kapcsolatban is érdemes tachográf szervizt felkeresni. Amennyiben megfelelően rögzített a készülék, de mégis hibaüzenetet ír ki, vagy nem fogadja el a sofőr kártyáját, mihamarabb szakemberhez kell fordulni.

Ha bármelyik probléma érinti Önt a készülékkel kapcsolatban, vagy más hibák merültek fel, forduljon bizalommal a Kunstár és Társa Bt. tachográf szervizéhez! A készülékek javításáról tapasztalt szakembereink gondoskodnak, ezen kívül odafigyelnek a rövid határidők betartására is, aminek köszönhetően hamar visszakaphatja a munkavégzéshez elengedhetetlen tachográfot. Tájékozódjon szolgáltatásainkról honlapunkon, amit a www.kunstartachograf.hu címen ér el! Lépjen kapcsolatba tachográf szervizünkkel telefonon, a 06-30-458-1185-ös számon, vagy írjon e-mailt a kunstarbt@globonet.hu e-mail címünkre!