Ipari rendszer korszerűsítésére készül, vagy új munkaterület kialakítására kerül sor? A biztonság, a költséghatékony és problémamentes működtetés érdekében fontos feladat a mérőeszközök kalibrálása.

Minden iparágban szükség van a mérőberendezések alkalmazására. Attól függően, hogy pontosan milyen gépek, eszközök használatáról van szó, és mely anyagok tárolására, mozgatására kerül sor, más-más mérőeszközök segítenek a kifogástalan működtetésben.

A megbízhatóságuk elengedhetetlen, éppen ezért lényeges, hogy a cél szerint, a megfelelő tulajdonságokkal rendelkező termékek beszerzését, majd gondos telepítését követően használja ezeket. Csak pontos adatok alapján, azonnali jelzéseket követően lehet változtatásokat végrehajtani. Emiatt nem maradhat el a mérőeszközök kalibrálása.

A folyamat során nem beállítás történik, hanem a metrológiai jellemzők meghatározása. Az adott mérőeszköz eredményeinek összehasonlítására kerül sor egy pontosabb termék eredményeivel. A felhasználási feltételeknek megfelelően van szükség újrakalibrálásra.

Nem csak a telepítést, a beüzemelést követően, hanem bizonyos időközönként az üzemelés során is szükség van a mérőeszközök kalibrálására. Fontos, hogy ezt a feladatot hozzáértő, tapasztalattal rendelkező szakemberek végezzék el, és jól felszerelt környezetben, speciális felszereléssel történjen a szakszerű mérőeszköz kalibrálás.

Ezen múlhat a munkakörnyezet, a munkavállalók biztonsága, a rendszer épsége. Bizonyára szeretné a problémák kialakulását, és a nagy összegek kiadását megelőzni. Ennek érdekében célszerű a mérőeszközök kalibrálására elegendő figyelmet fordítani.

Kérje cégünk, a Flow-Cont Kft. szolgáltatását, és bízza hozzáértő szakembereinkre a feladatok precíz ellátását! Saját kalibráló laboratóriumunkban végezzük a munkát, és gyártmányainkkal, tanácsainkkal támogatjuk az eredményes vállalkozásban. Jusson bővebb információhoz a www.flowcont.hu internetes oldalon, és keressen bennünket a 06-1-4650802-es telefonszámon, vagy az info@flowcont.hu e-mail címen!