Az állattartás során rengeteg előírásnak, jogszabálynak kell megfelelni, akár húsmarhákról, vágóhídra szánt sertésekről vagy épp tojástermelésben részt vevő baromfikról van szó. Annak ellenőrzésére, hogy minden megfelelő-e az előírásoknak, időről időre be kell iktatni az élőállat állomány vizsgálatát.

Az élőállat állomány vizsgálata többféleképpen történhet. Nézzük, milyen módszerek vannak!

1. Keces

Ebben az esetben tételesen számoljuk meg az adott területen lévő egyedeket. A módszer szinte bármilyen állatfaj esetében használható.

2. Rekesztéses

Ekkor kisebb részekre különítjük el az állatokat és az ezekben található egyedeket számoljuk meg. Általában kisebb állatok, például baromfik esetében használatos módszer.

3. Tereléses

Nagyobb állatok, például szarvasmarha állományának vizsgálatához ideális. Lényege, hogy egy szűk folyosón egyesével tereljük át az állatokat, miközben lehetővé válik a vizsgálatuk.

Az élőállat állományok vizsgálata során gyakran van szükség jelölőfesték használatára, ehhez vízbázisú, az állat egészségére nem káros festék alkalmazható.

A Deep Water Kft. az élőállat állományok vizsgálata során nem csak az állatok számát ellenőrzi, hanem a tartási körülményeket, a takarmány megfelelőségét, a szükséges engedélyek meglétét és érvényességét, valamint az állatorvosi papírokat. Ügyfeleinknek így komplett képet nyújtunk, és természetesen mindentől írásos és fotódokumentációt készítünk. Megbízható információt szolgáltatunk arról, hogy az állattartás megfelel-e az előírásoknak, van-e teendő, kell-e változtatni valamit.

Nagy tapasztalattal rendelkezünk ezen a téren, már számos állatfaj vizsgálatát végeztük partnereink legnagyobb megelégedésére.

Amennyiben többet szeretne tudni az élőállat állományok vizsgálatáról, látogasson el a www.deepwater.hu weboldalra! Ha pedig további kérdése merült fel vagy igénybe venné a szolgáltatást, forduljon bizalommal hozzánk a 06-30-3365374-es telefonszámon vagy az info@deepwater.hu e-mail címen! Munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére a részletekkel kapcsolatban.