Vannak olyan helyzetek, amikor az ember nehezen tudja eldönteni, hogy veszélyes fa kivágásáról van-e szó, vagy ráér még ezzel foglalkozni?

Különösen azon személyeknek lehet körülményes ezt megállapítani, akik korábban még sosem találkoztak ilyen szituációval.

Milyen esetekben számítanak veszélyesnek bizonyos fák?

A fák elhelyezkedésük és egészségügyi állapotuk miatt válhatnak veszélyessé. Az elszáradt, korhadt vagy a vihar által megtépázott növények komoly kockázatokat jelenthetnek. Ha metszéssel nem lehet orvosolni a körülményeket, mindenképp időt kell fordítani a veszélyes fák kivágására.

Sajnos ép növényeknél is előfordulhat, hogy elkerülhetetlen az eltávolításuk. Ilyenkor nem maga a fa a veszélyes, hanem az elhelyezkedése, például azért, mert a lombjai magasra nőnek, ami pedig a villanyvezetékek szempontjából komoly problémákat eredményez.

Ha túl közel ültetik az épületekhez a fákat, az is gondot jelenthet a jövőben. Ennek alapján körültekintőnek kell lenni a növények telepítésénél, mert így el lehet kerülni azt később, hogy az egészséges növényt ki kelljen vágni.

A feladat mindenképp szakértőket követel meg!

Bármilyen helyzetről is legyen szó, elengedhetetlenek a szakemberek a veszélyes fák kivágásához. Ők tisztában vannak a kockázatokkal, ezen kívül olyan eszközökkel dolgoznak, amelyek szintén hozzájárulnak ahhoz, hogy a növényeket biztonságosan el lehessen távolítani a területről.

Mindenképp foglalkozni kell a veszélyes fákkal, nem szabad, hogy sokáig a helyükön maradjanak, ugyanis költséges károkat is okozhatnak, akár egy nagyobb vihar után is.

A Gávai Ágdarálás csapata segít, hogy biztonságos legyen a környezete, forduljon hozzánk bizalommal a veszélyes fák kivágásáért! Velünk rövid időn belül megszabadulhat a problémákat okozó fáktól.

Honlapunkon bővebb információkat is találhat, amit a www.agdaralasolcsongavai.hu címen ér el.
Ha kérdései lennének, vagy igénybe venné a szolgáltatást, hívjon bennünket telefonon a +36-70-389-1565-ös számon, vagy írjon üzenetet a gavai67@indamail.hu e-mail címünkre!