A ventilátorok alapvető feladata a levegő keringetése, így a modern szellőztetőrendszerekben is elengedhetetlen a használatuk.

A szellőztetőrendszerek egyre szélesebb körben terjednek, ami nem meglepő, mivel a segítségükkel friss és tiszta levegőt biztosíthatunk otthonainkban, a középületekben és a munkahelyeken is. A ventilátorok nélkül mindez elképzelhetetlen lenne, ám fontos tudni, hogy a különböző feladatokhoz különböző típusok léteznek. Az egyszerűbb választás érdekében az alábbiakban bemutatjuk a leggyakrabban használt ventilátorokat.

Radiális ventilátorok

A radiális ventilátorokat elsősorban a magas nyomású rendszerekben alkalmazzák, vagyis a leggyakrabban a központi szellőztetőrendszerekben lehet velük találkozni.

Csőperemes és fali axiálventilátorok

A csőperemes és fali axiálventilátorok többnyire a könnyűszerkezetes csövekben, illetve a falakon keresztül végzik a levegő áramoltatását.

Ablakba vagy falba építhető ventilátorok

Az ablakokba, illetve a falakba építhető ventilátorok segítségével egyszerűen oldható meg a szellőztetés, hiszen nem igényelnek költséges átalakítási munkálatokat, illetve csőrendszert.

Kandallóventilátorok

Ez a ventilátortípus kifejezetten a kandallóval működtetett fűtési rendszerekhez készül, és a feladata a meleg levegő továbbítása a csőrendszerben.

Mennyezeti, álló és asztali ventilátorok

A legáltalánosabb ventilátortípusok, melyek minden háztartásban megtalálhatóak; a mennyezeti ventilátorok a plafonra szerelhetőek, az asztali és álló ventilátorok pedig hordozhatóak.

Cégünk, a Hungaro Air Matik Kft. széles kínálatában többek között a ventilátorok is megtalálhatóak. Nálunk egyszerűen választhatja ki az Ön számára megfelelő termékeket, és mindent megtalálhat egy helyen, azonban a választáshoz figyelembe kell vennie a felhasználás módját, a helyiség méretét, a szellőztetési igényeket, a zajszintet és a hatékonyságot is. Amennyiben bővebb információra lenne szüksége, látogassa meg a www.hungaroairmatik.hu címen elérhető weboldalunkat!

Ha kérdése lenne a ventilátorokkal kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén: a 06-30-863-5801-es telefonszámunkon, vagy az info@hungaroairmatik.hu e-mail címünkön!