Vezetői engedélyünk megszerzésének első lépése az elsősegély tanfolyamon való részvétel. Sokan szükségtelennek tartják, pedig nagyon hasznos információkat szerezhetünk arról, hogy vészhelyzetben mi a teendő.

Amikor közúti baleset résztvevői vagyunk, sokszor a pánik miatt nem tudunk tiszta fejjel gondolkozni, sem cselekedni, ennek ellenére, ha komolyabban bajunk nem történt, szeretnénk segíteni a sérülteken, de nagyobb kellemetlenséget okozhatunk, ha nem megfelelően látunk el egy sebet, vagy nem szakszerűen mozdítunk meg egy sérült testet. Egy elsősegély tanfolyamon megtanuljuk, hogy hogyan kell helyesen segíteni krízishelyzetben a sebesülteken, részletes tájékoztatást kapunk mindenről, ami az elsősegélynyújtáshoz nélkülözhetetlen. Nemcsak elméleti oktatásban részesülhetünk, hanem gyakorlatiban is, utóbbi rendkívül előnyös, mert ezt a tudást nemcsak közúti balesetek során használhatjuk fel, hanem bármilyen helyzetben, amikor sérültet kell ellátni, vagy életet kell menteni. Sokat segíthetünk a sérülteken, ha addig megpróbáljuk stabilizálni az állapotukat, amíg a mentők kiérnek!

Az elsősegély tanfolyam elvégzése után vizsgán kell visszaigazolást adjunk tudásunkról. Az elméleti számonkérés tételek alapján történik, a gyakorlati vizsgán például az újraélesztést egy gumibabán kell bemutassuk. Most indul be a strandszezon, a tópartok megtelnek pihenni vágyókkal, ilyenkor előfordul, hogy a forróság miatt valaki elájul, vagy felhevült testtel a vízbe ugrik, ennek következményeként fennállhat az eszméletvesztés, ezért még a nyár elején ajánlott elkezdeni egy elsősegély tanfolyamot, hogy nyaralásunk alatt is segíthessünk a bajban!

Ha szeretne egy minden esetben hasznos tudásra szert tenni, akkor válassza a Talentum Autósiskola elsősegély tanfolyamát! Bővebb tájékoztatásért keresse fel honlapunkat a www.talentum-autosiskola.hu címen! Kérdés esetén hívjon minket telefonon a 06-20-269-1023-as számon, vagy írjon e-mailt az info@talentum-autosiskola.hu címre!