Észak- Európai országokban és az Egyesült Államokban régi hagyomány a könnyűszerkezetes házak építése, ezzel szemben hazánkban körülbelül 30 éve vannak jelen az ilyen típusú épületek. Ausztriában és Németországban az új építésű házak legalább fele könnyűszerkezetes technológiával épül, Magyarországon ez a szám jóval alacsonyabb.

A könnyűszerkezetes épületek elősegítik a gyors építési munkálatokat, ugyanis a házak építésének és kivitelezésének időtartama 60-90 nap. A rövid idő a száraz technológiának, és a párhuzamosan végezhető munkafolyamatoknak köszönhető. A könnyűszerkezetes épületek jelentős mértékben lecsökkenthetik vagy akár meg is szüntethetik az albérlet igényét, amely nagyon sok család esetében fennáll!

A könnyűszerkezetes ház hőszigetelő képessége kiváló, köszönhetően az építési munkálatok során alkalmazott anyagok tulajdonságainak. Az ilyen technológiával épülő házak fűtési költsége mintegy 30-50%-kal is csökkentheti a CO2 kibocsátását. Az emelkedő energiaárak miatt a falak hőszigetelő képességét a gyártók folyamatosan fejlesztik. A könnyűszerkezetes házak magas szintű tűzvédelemmel rendelkeznek, a kis helyi tüzekkel szemben megvédi a könnyűszerkezet gipszkarton borítása a tartószerkezetet, így az anyagtípus vastagságától és a rétegszámtól függően 20-40 perc tűzgátlást biztosít az épület. A vázszerkezetet kitöltő ásványi anyagok tulajdonságaik miatt amúgy sem éghetőek, tűz hatására nem csöpögnek.

Ugyan hazánkra nem jellemző a földrengés, de a könnyűszerkezetes házak hazájában, az Egyesült Államokban rendszeresek a jelenségek, ezért az épületek úgy lettek kialakítva, hogy a földrengésnek is ellenálljanak, ez a csuklós kapcsolatokkal kialakított oszlop-gerenda rendszerből és a rugalmas vázszerkezetből adódik.

Ha könnyűszerkezetes épületet szeretne, ne higgyen a tévhiteknek, kérje ki szakember véleményét! A Lani Építő Kft. a vásárlók rendelkezésére áll! További információkért keresse fel honlapunkat a www.konnyuszerkezetesgarazs.hu címen! Kérdés esetén hívjon minket telefonon a 06-70-284-8797-es telefonszámon, vagy kérjen árajánlatot weboldalunkon keresztül!