Sajnos bizonyos épületekkel kapcsolatban előfordulhatnak olyan tervezési hibák, amelyek helyreállítása jelentős kiadásokkal járhat. A felmerülő költségek megtérítése a tervezőket, mérnököket terhelheti. Közülük egyesek nem igazán vannak felkészülve arra, hogy rövid időn belül eleget tudjanak tenni a kötelezettségeiknek, ebből pedig rengeteg konfliktus, további bonyodalom is kialakulhat. Mivel bárki hibázhat a munkája során, érdemes előrelátónak lenniük a tervezőknek, mérnököknek, és olyan biztosítást kötniük, ami egy esetleges tervezési hibánál megtéríti az okozott kár összegét. Amennyiben Ön is szeretne felkészülni a váratlan helyzetekre, ajánljuk figyelmébe a tervezői felelősségbiztosítást!

tervezői felelősségbiztosítás az egyik legjobb megoldás arra az esetre, ha később probléma merülne fel. Ez az opció tulajdonképpen mindkét felet védi, hiszen a megrendelő hozzájuthat az őt illető kártérítéshez, a mérnökök, tervezők pedig anyagi szempontból nem kerülhetnek hátrányba. A tervezői felelősségbiztosítással időben megoldódhat a kényes ügy, nincsenek éveken át húzódó bonyodalmakat, és peres útra sem lesz szükség. Adott projektre is meg lehet kötni a biztosítást, ezen kívül pedig éves szerződés is szóba jöhet. A tervezői felelősségbiztosítással senkit sem érhetnek kellemetlenségek, és olyan helyzettel sem kell kompromisszumot kötniük, ami nem lenne számukra megfelelő. Nem csupán a kényes szituációk miatt célszerű a biztosítással foglalkozni, hanem azért is, mert már törvényi előírás a szakmai felelősségbiztosítás. Több olyan megbízás is létezik manapság, amiknél szintén feltétel az, hogy a szakemberek rendelkezzenek tervezői felelősségbiztosítással.

Megéri foglalkozni a tervezői felelősségbiztosítással, tapasztalja meg Ön is az előnyöket, és kösse meg mihamarabb a Hungarorisk Kft.-nél! Weboldalunkon bővebb információkat is találhat a biztosításról, amit a www.mernokbiztositas.hu címen ér el. A szakemberek számára igazán kedvező lehetőségeket kínálunk. Ha kérdései lennének, keressen bennünket bizalommal telefonon a +36-1-4540308-as telefonszámon, vagy küldjön üzenetet a hrisk@hungarorisk.hu e-mail címre!