Az mindenki számára teljesen evidens, hogy a házépítést szakemberre kell bízni, azonban az más sokkal kevésbé köztudott, hogy a tereprendezést és a földmunkákat is célszerű. Utóbbi kapcsán az egyik legfontosabb feladat a sávalapásás, aminek hallatán elsőre sokan úgy gondolják, hogy megoldják házilag, de kicsit belegondolva bárki beláthatja, hogy nem érdemes saját kezűleg nekiugrani.

sávalapásás, ahogyan a nevében is benne van, a ház alapjai helyének kiásást jelenti. Erre azért van szükség, hogy az ingatlan ne tudjon elmozdulni, sem függőleges, sem vízszintes irányba. Fontos, hogy a sávalapásásnak legalább 80 cm mélynek kell lennie, de még jobb, ha egészen 110 cm mélységig ásunk. Ezzel már garantáltan a fagyhatár alá jutunk, és így megelőzhető, hogy a tavaszi olvadáskor meglazuljon a teherviselő talajfelület, ami a falak függőleges irányú elmozdulását és megrepedezését okozhatja. A mélység mellett a sávalapásás szélességére is kiemelt figyelmet kell fordítani. Sajnos ezen sokan próbálnak spórolni, hogy kevesebb betont kelljen felhasználni, de hosszú távon nem éri meg, hiszen az alapoknál vétett hibáknak később isszuk meg a levét.

sávalapásást gyakran alábecsülik az emberek, és úgy gondolják, hogy néhány ismerőssel, baráttal gyorsan el tudják majd végezni ezt a feladatot. Ilyen esetben viszont azzal kell számolni, hogy fárasztó és hosszadalmas munka elé nézünk, ugyanis a sávalapásás kézi erővel akár heteket is igénybe vehet, ráadásul kevésbé lesz pontos és egyenletes. Jobban megéri egy tapasztalt, megfelelő eszközökkel rendelkező cégre bízni a műveletet. A Böhmer Kft. ebben készséggel áll az ügyfelei rendelkezésére! Gyors, precíz, pontos munkát végzünk, Önnek pedig nem lesz más dolga azon kívül, hogy felveszi velünk a kapcsolatot.

Bővebb információért látogasson el honlapunkra, a www.bohmerkft.hu weboldalra! Ha további kérdése merült fel vagy szeretné igénybe venni sávalapásás szolgáltatásunkat, akkor forduljon bizalommal munkatársainkhoz a 06-28-559-495-ös telefonszámon vagy a bohmerkft2002@gmail.com e-mail címen!