Ahhoz, hogy egy termékre felfigyeljenek az emberek, és ösztönözze őket, hogy megvásárolják, ebben kulcsfontosságú szerepet játszik a csomagolás. Egy ötletes, igényes csomagolással jelentős népszerűséget lehet elérni, ezért a gyártóknak nem csupán a termékek minőségére kell kiemelt figyelmet fordítaniuk, hanem a csomagolás tervezésére is. Amikor tervezés alatt vannak, több mindenre is oda kell figyelni annak érdekében, hogy a végeredmény tökéletes legyen.

Sok márkatulajdonos azt gondolja, hogy a minél látványosabb, összetettebb csomagolással lehet népszerűvé tenni egy terméket, azonban ez a legtöbb esetben nem igaz. A csomagolás tervezésekor érdemes inkább az egyszerűségben és az egyértelműségben gondolkodni. A kutatások szerint, ha három másodperc alatt nem tudja megállapítani a vevő, hogy mire jó a termék, akkor nagy valószínűséggel vissza fogja tenni és másik árucikket fog választani.

Csomagolás tervezésekor nagyon fontos a szín és betűhasználatra is odafigyelni. A túlságosan élénk árnyalatokat érdemes kerülni, továbbá a díszes betűtípusokat, ugyanis ezek a tényezők nem teszik vonzóvá a terméket, sőt, a vevők többségét egyenesen zavarják a túl harsány design megoldások.

Végül, de nem utolsó sorban a csomagolás tervezéssel kapcsolatban érdemes bátornak lenni, és elengedni a fantáziát. Nem jó mások megjelenését lemásolni, ugyanis egyrészt könnyen összekeverik a vevők a termékeket, másrészt a túl egybecsengő csomagolással nem válik hitelessé a márka.

Ha Ön profi szakemberekre bízná a csomagolás tervezését, keresse fel a Minipak Logisztikai Kft.-t! Cégünkben olyan tervezők dolgoznak, akik kellően jártasak abban, hogy pontosan milyen csomagolásra is kapják fel a fejüket a vevők. Szolgáltatásunk magas színvonalú, ügyfélközpontú. A csomagolás tervezésről további információkat weboldalunkon találhat, amelyet a www.minipak.hu címen ér el. Kérdés esetén hívjon minket telefonos elérhetőségünkön a 06-62-554-654-es számon vagy írjon e-mailt a minipak@vnet.hu címre!