infonegyed.hu

Mire figyeljen kompresszor vásárlásakor?

2018-08-30 Tervezés

A kompresszorok igen praktikus berendezéseknek számítanak az ipari munkafolyamatokat és otthoni teendőket illetően egyaránt. Azonban ahhoz, hogy a berendezések valóban megfelelő teljesítményt nyújthassanak az adott feladathoz, nem árt bizonyos tényezőket figyelembe venni beszerzéskor, így egy hasznos kompresszor tulajdonosává válhat.

Manapság a gyártók a kompresszorok esetében többnyire csak a szívott teljesítményt, vagyis a lökettérfogatot és a fordulatszám szorzatát adják meg. Valójában a nyomáson mért légszállítási értékeket számos tényező befolyásolja, például a beszívott levegő hőmérséklete, a páratartalma, ezért vásárláskor inkább a légszállítási mennyiség a meghatározó tényező, amely nyomástartományban egyébként a kompresszor automatikusan üzemel. Ha vásárláskor nem talál a tényleges légszállításra adatokat, úgy a szívott teljesítményből kiindulva, egyfokozatú kompresszorok esetén 60-70%, kétfokozatú berendezések esetén 65-75% szállított teljesítménnyel számoljon, a fent leírtak figyelembe vételével, így valóban az igényeinek megfelelően vásárolhatja meg berendezését.

Kompresszor vásárlásakor azt is fontos szemügyre vennie, hogy az adott termék gyártói milyen plusz szolgáltatásokat vagy alkatrészeket biztosítanak a berendezéshez. A megbízható, minőségi kompresszorokhoz a kibővített garancia, a saját szerviz, a hosszú évekig biztosított alkatrész-ellátás is hozzátartozik. Ezek azok a tényezők ugyanis, amikre bármikor szüksége lehet, és amik meghatározzák azt is, hogy mennyi ideig számíthat a megvásárolt kompresszorra.

Ha ezen információk birtokában sem tudna dönteni, érdemes szakemberektől tájékozódni, így biztosan a megfelelő kompresszort választhatja ki. Amennyiben már tisztában van az igényeivel és vásárolni szeretne, vagy tanácsra van szüksége, fedezze fel cégünk, a Kompresszor-Technika Kft. választékát! Kínálatunkban minőségi és megbízható berendezéseket találhat, kedvező árakon. Tájékozódjon weboldalunkon a termékeinkről, amelyet a www.kompresszor-technika.hu címen érhet el! Kérdéseit bátran tegye fel nekünk telefonon keresztül, a 06-20-519-1541-es számon vagy írjon e-mailt az info@kompresszor-technika.hu címre!