Kellemetlen perceket okozhat egy lift meghibásodása, legfőképp akkor, ha a szerkezet nem megbízható rendszerű, ezért gyakori helyreállítási munkálatokra van szükség vele kapcsolatban. Többségében nemcsak a rongálás okozza a legtöbb hibát, hanem a lift alkatrészeinek elöregedése, vagy meghibásodása, ezeket mindenképp rendszeresen ellenőriztetni kell, vagy cserélni!

A liftek meghibásodását legtöbbször a mechanikus eredetű hibák okozzák, gyakori probléma az ajtók működése. Az ajtó meghibásodása mögött legtöbbször a nem rendeltetésszerű használat áll, vagyis a lakók egy része sűrűn feszegeti, rugdossa az ajtókat. A másik gyakori oka a meghibásodásoknak az ajtó alkatrészeinek elöregedése, ez érintheti a zsanérokat, az ajtóbehúzó szerkezetet, vagy a csapódásgátló pumpát. Automata ajtók esetében a vezetőgörgők vagy a bowdenek használódhatnak el.

Az automata ajtókkal kapcsolatban tipikus jelenség, hogy a kedvező árfekvésű gyártmányokkal sokkal több probléma van, például az anyagtakarékosság jegyében csökkentik az ajtók lemezvastagságát, emiatt már egy kisebb feszegetés után összekarcolódhat a felület. Az ajtólapok felfüggesztését és a mozgató szerkezetet is ilyen módon oldják meg, emiatt egy kisebb meghibásodás is jelentős javítási összegekbe kerülhet.

A liftek esetében természetes, hogy bizonyos alkatrészek egyszerűen elhasználódnak, emiatt adott időszakonként ki kell őket cserélni, aminek gyakorisága függ a terhelés – és a használat rendszerességétől, ezért nagyobb társasházakban, vagy irodaházakban gyakrabban merülhetnek fel problémák, ezzel szemben a panelházak és a hagyományos bérházak felvonóira a ritkább meghibásodás a jellemzőbb.

Ha felvonójával kapcsolatban karbantartásra vagy javításra lenne szüksége, válassza az Interlift Kft. szolgáltatását! További információkért keresse fel honlapunkat a www.interlift.hu címen! Kérdés esetén hívjon minket telefonon a 06-1-334-4512-es számon vagy írjon e-mailt az interlift@interlift.hu címre!