A cégalapítás rendkívül fontos és jelentőségteljes mozzanat egy vállalkozó életében, azonban ahhoz, hogy ez a pillanat elérkezhessen, hosszú utat kell bejárnia az illetőnek, és a cégalapításhoz bizonyos feltételeknek is meg kell felelnie.

A cégalapítás feltételei minden évben változnak, ezért, ha már a vállalkozó úgy látja, hogy hamarosan elérkezik a jelentőségteljes pillanathoz, mindig tájékozódjon az újdonságokról szakemberektől vagy könyvelőktől. Az újdonságok mellett vannak állandó kritériumok, amelyek alapvetően hozzátartoznak a cégalapításhoz. Az első és a legfontosabb, hogy a vállalkozó bizonyos tényezőkkel tisztában legyen, úgy, mint a cégen belüli szabályokkal, a cégnévvel és a társaság fő tevékenységével, továbbá meg kell jelölni a székhelyet a vállalkozónak. Utóbbi nélkül bele sem lehet vágni a cégalapításba, ugyanis törvényileg kötelezett az egyén, hiszen a hivatalos leveleknek erre a címre kell érkezniük.

Mivel különböző cégformák léteznek, ezek kritériumait is figyelembe kell vennie a cégalapítónak, mint például a kft.-ét. Ha utóbbi formát választja az üzletember, rendelkezni kell törzstőkével, aminek minimum félmilliónak kell lennie, ennek pedig a felének kell rendelkezésre állnia azonnal a cégalapításhoz. Végül, de nem utolsó sorban el kell döntenie a vállalkozónak, hogy a cégben jelen lévő tagok milyen mértékben lesznek tulajdonosok és milyen módon, mértékben kívánják fizetni az osztalékot.

Ha Ön is cégalapítás előtt áll, és szeretné ennek ügyintézési folyamatait, illetve a székhelyszolgáltatást egyetlen megbízható cégre bízni, keresse bizalommal cégünket, a Reál Invest Kft.-t! All In One csomagunk keretén belül a cégalapítással és székhelyszolgáltatással kapcsolatos teendőkről egyaránt gondoskodunk, a színvonalas szolgáltatást és a hasznos szakmai tanácsokat garantáljuk! Csomagajánlatunkkal kapcsolatos további információkat honlapunkon találhat, amelyet a www.szekhelyszolgalat.hu címen érhet el! Kérdés esetén hívjon minket telefonon, a 06-1-267-4254-es számon vagy hagyjon üzenetet weboldalunkon keresztül!