klíma választás során sokféle szempontot kell figyelembe venni ahhoz, hogy a készülék eleget tegyen az elvárásoknak, és komfortosabbá tegye a mindennapokat. Nálunk számtalan típus és modell kapott helyet, de mindenképpen érdemes előzetesen körüljárni a témát!

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján klíma nélkül igencsak gyötrelmes időszakot jelentenek a nyári hónapok, és az előrejelzések szerint a helyzet csak súlyosbodni fog. A tikkasztó meleg nem csak a közérzetet rontja, hanem a koncentrációs képességre is negatívan hat, sőt, az egészségre nézve is kockázatos lehet. Nem meglepő hát, hogy egyre többen vásárolnak klímát ahhoz, hogy kellemes hőmérsékletet tudjanak teremteni a belső terekben a legnagyobb nyári forróságban is. Azt sem szabad elfelejteni, hogy bizonyos típusok már fűtésre is alkalmasak, ami még inkább növeli a keresletet a készülékek iránt, a klíma választás viszont nem is olyan egyszerű.

Az extra funkciók és akciós árak könnyen vonzóvá tesznek egy-egy modellt, de a klíma választás első és legfontosabb szempontja a méretezés, vagyis a készülék teljesítménynek meghatározása. A rosszul méretezett klíma nem fogja a várt eredményt hozni, vagy ha mégis, annak nagy ára lesz, mégpedig szó szerint, hiszen túl sokat fog fogyasztani. A teljesítményt illetően a klíma választás aranyszabálya, hogy 1 köbméter levegő hűtésére 40 W-ot érdemes számolni. Ám azt is szem előtt kell tartani, hogy minden helyiség egyedi jellemzőkkel bír, ezért ez a számítás csak irányadó a választáshoz. Ajánlott figyelembe venni az épület fekvését, szigetelését, de azt is, hogy milyen belmagasságú az adott helyiség, és mennyi ablaka van. Egyéb hőforrások is befolyásolják a klíma választást, ezért például üzletekbe vagy számítógép termekbe egészen más teljesítményű készülék ajánlott, mint otthonokba.

Ön már tudja, hogy milyen készülékre van szüksége? Cégünk, az A-Klima Kft. óriási kínálattal várja az érdeklődőket! Látogasson el a www.a-klima.hu weboldalra, ahol kereshet a készülékek között a hűtendő alapterület szerint, de egyéb módon is szűrheti a találatokat, így lényegesen egyszerűbb a klíma választás. Ha bizonytalan, szakértőink segítenek eligazodni a kínálatban, hívja bátran a +36-70-243-6998-as telefonszámot vagy írjon üzenetet az info@a-klima.hu e-mail címre!