Természetes, hogy az autósok is örülnek a tavaszi időszaknak, hiszen napról napra megszűnnek azok a szélsőséges útviszonyok, amik a téli hónapokban voltak jellemzők. Sajnos minden évszaknak megvannak a veszélyeik, így a mostaninak is, ezért fontos, hogy a személygépkocsikat, kamionokat vezetők odafigyeljenek a vezetésre, és továbbra is óvatosak legyenek!

A vizes, csúszós útszakaszok most is előfordulhatnak!

Egyesek hajlamosak azt gondolni, hogy már nem kell aggódniuk a csúszós, nedves aszfalt miatt, azonban az igazság az, hogy igenis lehet erre számítani bizonyos területeken. Tavasszal a legszeszélyesebb az időjárás, előfordulhat, hogy napokon át esik az eső, ennek pedig megmaradnak a nyomai. A nedves aszfalt hatással van a jármű menetstabilitására. Ebből a szempontból, a méretükből, súlyukból kifolyólag még nagyobb kockázatoknak vannak kitéve a kamionok, így vezetőiknek mindent meg kell tenniük a balesetek elkerüléséért.

Mindenképp tartani kell a féktávolságot, továbbá betartani a sebességkorlátokat, így részben ki lehet zárni a veszélyforrásokat.

Mezőgazdasági tevékenységet végző területek közelében óvatosan!

Sajnos a mezőgazdasági tevékenységet végző területek is veszélyt jelentenek ebben az időszakban. Számos balesetről lehet hallani, amelyek nagy része elkerülhetők lettek volna, ha a kamionvezetők figyelembe veszik, hogy éppen merre közlekednek. Ilyen környezetben előfordulhatnak az utakon sárnyomok, amik miatt könnyen megcsúszhatnak a járművek.

Hiába a figyelem, kellő rutin a vezetésben, előfordulhatnak esetek, amikor elkerülhetetlen a baleset, vagy bekövetkezik a műszaki hiba, és szükség lesz kamionmentésre. Ez esetben bátran keresse a Top Rescue 24 csapatát, ahol profi szakemberek segítik a bajbajutott ügyfeleket. Honlapunkon bővebb információkat is találhat, amit a www.kamionmentés.hu címen ér el.

Tavasszal is rugalmasan számíthatnak ránk az érintettek. Ha kérdezne, hívjon minket telefonon a +36-20- 927-75-67-es, +36-20-348-34-85-ös vagy a +49-1-52-261-44853-as számok egyikén! E-mailen is elér bennünket a kamionmentes@yahoo.com címen.