Egy játszótér akkor felel meg napjaink elvárásainak, ha egyszerre izgalmas és biztonságos. Ehhez azonban be kell tartani bizonyos szabványokat, amiket intézményi és köztéri szempontok szerint csoportosítanak. A játszótér tervezése inkább kertépítészeti munkálatokról szól, míg a kivitelezése a játékok elhelyezéséről.

A közterületi játszótér egy település, illetve annak egy bizonyos területe számára épül. A játszótér tervezése során meghatározó, hogy teljesen nyitott, vagy elkerített lesz, emellett pedig a könnyű megközelíthetőség és az átláthatóság is fontos szempontok. Mivel a játszótereket folyamatosan használják, emellett pedig akár rongálás is előfordulhat, fontos a kiváló minőségű, hosszú élettartamú játékok beépítése. Ezzel szemben az intézményi játszótér tervezése némileg bonyolultabb, hiszen ez lehet iskola-, óvoda-, vagy bölcsődeudvaron, amik más-más korú gyermekek számára épülnek, ezért különböző biztonsági követelmények vonatkoznak rájuk.

A játszóterek a legtöbb esetben elkerítettek, így kevésbé vannak kitéve rongálásnak, és a gyerekek sem tudnak könnyen eltűnni így a tömegben. A játszóterek kivitelezésekor szem előtt kell tartani a biztonságot is, aminek érdekében a burkolatok és a játékok anyaga is olyan kell, hogy legyen, ami egy esésnél megvédi a gyermekeket a komolyabb sérülésektől.

Cégünk, a World 2000 Kft. az előírásoknak megfelelő játszótér tervezéssel és szakszerű játszótér kivitelezéssel áll ügyfelei rendelkezésére. Ha olyan játszóteret szeretne építtetni, ami mindenben megfelel az Európai Unió előírásainak, emellett pedig nem csak biztonságos és esztétikus, de a gyermekek számára szórakoztató is, válasszon bennünket! Tekintse meg az eddig elkészült játszótereinkről készült fotóinkat, és szerezzen bővebb információt tevékenységünkről a www.world2000.hu címen elérhető weboldalunkon!

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését a játszótér tervezés és kivitelezés iránt, vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén: a 06-93-536-770-es telefonszámunkon, vagy az iroda@world2000.hu e-mail címünkön!