Az évszázadok során nagyon sokat fejlődtek a pékségek és a cukrászatok, napjainkban már a legkisebb boltok is rendszeresen, nagy mennyiségben gyártják a finomságokat, köszönhető mindez a fejlett technikának, amivel gyorsan és hatékonyan elkészíthetőek a pékáruk. Egy cukrász- vagy péküzemben nemcsak minőségi sütőberendezésekre van szükség, hanem azokra az eszközökre, készülékekre is, amelyeket az alapanyagok előkészítéséhez alkalmaznak, e téren az egyik elengedhetetlen eszköz a lisztrosta.

A lisztrosta a pékáruk egyik alapvető hozzávalójának minőségéről gondoskodik, ugyanis ahhoz, hogy ízletes kenyereket és süteményeket lehessen előállítani, gondoskodni kell a liszt megfelelő rostálásáról is, annak érdekében, hogy a lisztben megtalálható gabonadarabok és egyéb anyagok ne kerüljenek bele a dagasztott tésztába.

A liszt rostálása nem újdonság, a kenyér feltalálása óta létezik az eljárás, korábban kézi szitával oldották meg a feladatot, viszont így tovább is tartott a minőségi liszt előállítása. Mivel napjainkban a tömeggyártást elsősorban a gyors és hatékony munkafolyamatok határozzák meg, ezért a lisztrostát is gépiesíteni kellett annak érdekében, hogy az előkészítési fázisok is felgyorsulhassanak.

A lisztrosta gép garantálja a gyors munkavégzést, alkalmazásával a minőségi, rostált liszt percek alatt előállítható! Könnyen kezelhető, a felhasználó igényeihez állítható munka közben, és nem utolsó sorban mobilis, így a munkavégzés nem feltétlenül helyhez kötött!

A péküzemben található berendezésekkel kapcsolatban a hatékonyságon kívül a legfőbb elvárás, hogy könnyen tisztán tarthatók legyenek, ugyanis az élelmiszergyártás során elengedhetetlen a higiénia! A lisztrosta gépek egyszerűen tisztíthatóak, egy gyors áttörlés után folytatható a munka!

Ha lisztrosta gépre van szüksége a Gastro Baking Kft. kínálatában megtalálja! Tájékozódjon a berendezésről honlapunkon, a www.sutoiparigep.hu címen! Kérdés esetén írjon e-mailt a gastrobaking@gmail.com címre, vagy hívjon minket a 06-70-324-3566-os telefonszámon!