Egy vállalkozás sikerességét elsősorban az alkalmazottak és a vezetőség közti összhang határozza meg, ugyanis egy rosszul működő, állandóan konfliktusokba ütköző közösség nem éri el céljait! A legtöbb ellentétet a vezetőség részéről megfogalmazott kritika okozza, ezt a problémát igyekszik kiküszöbölni a 360 fokos értékelés módszertana, amely során nemcsak a felettes értékeli a beosztott teljesítményét, hanem minden irányból vizsgálják az adott vezető produktivitását, így a kollégák, de akár az ügyfelek, partnerek is véleményt alkotnak, ennek köszönhetően alakul ki végül egy reális vélemény.

A 360 fokos értékelés tulajdonképpen egy tükröt tart a felettes elé. Maga az értékelés a vezető beosztottjai és vezetőtársai irányából anonim, ideális körülmények között az általuk megfogalmazott elvárások, vélemények csak összesített formában jutnak el az illetőhöz vagy illetőkhöz. A munkatársak által őszintén megfogalmazott véleményeket, elvárásokat nem szabad félreérteni, a 360 fokos értékelés a vezető érdekeit szolgálja azért, hogy elérje kitűzött céljait. A visszajelzések segítik a vezető fejlődését minden téren, ezáltal a beosztottak is vele együtt tudják fokozni teljesítményüket, hatékonyságukat.

A 360 fokos értékelésnek nem szabad nélkülözhetőnek lennie, a vezető teljesítmény értékelésének céljait pontosan kell rögzíteni, ezt követheti az értékelés eredményére épülő tréning, coaching, amely leginkább a teljesítmény növelésre és a vezető fejlesztésére fókuszál.

Ha szeretne élni a 360 fokos értékelés lehetőségével, és szakértőt szeretne bevonni egy-egy vezetői tréninghez, coaching-hoz, keresse a Profiles International Hungary Kft.-t! Bővebb információkat honlapunkon, a www.profiles.hu címen találhat! Kérdés esetén hívjon minket telefonon a 06-1-200-6876-os számon vagy írjon e-mailt a profiles@profiles.hu címre!