Az egyik legfontosabb tényező a különböző munkadarabok gyártása során az, hogy felületük egyenletes fedést kapjon a festési eljárás során. Ennek elsősorban esztétikai okai vannak, másrészt ez gondoskodik a magas élettartamról.

Az egyenletes festés kivitelezése régi, hagyományos eszközökkel rendkívül sok időt, energiát felemészthet, ez pedig hátráltathatja a további munkafolyamatokat. Mindenképp foglalkozni kell a korszerűsítéssel, és olyan megoldást találni ezzel kapcsolatban, amellyel felgyorsítható a folyamat. Ellenkező esetben komoly hátrányt szenvedhet az adott vállalkozás, ami még a stabil működését is veszélybe sodorhatja.

Elektroforetikus festés az ideális megoldás

Az elektroforetikus festés hatalmas segítséget nyújt abban, hogy a cégek rövid időn belül, minőségi munkadarabokat tudjanak előállítani. Ez esetben nincs szükség az aprólékos, időigényes átnézésre, sem arra, hogy a dolgozók egyenként foglalkozzanak a gyártósoron szereplő termékekkel. Az eljárás főleg a sorozatgyártás terén bizonyul hasznosnak, amikor egyszerre több, nagyobb mennyiségű tárgy festéséről kell gondoskodni.

Az elektroforetikus festés után nincsenek foltok, a termékek egyes elemei nem lehetnek kitéve az olyan külső káros tényezőknek, mint például a korróziónak. Ezzel a lehetőséggel sokkal magasabb minőséget lehet előállítani, amely szintén a vállalkozás jó hírnevét, pozitív megítélését segítheti elő.

Biztonságos eljárás a veszélytelen körülményekért

Egyre több vállalkozásban fontos, hogy a gyártói területen is csökkentsék az egészségügyi kockázatokat. Ha az elektroforetikus festést választják az üzemeltetők, nem kell aggódni a veszélyek miatt. Az eljárásnál csak vízbázisú festékek kerülnek felhasználásra, ezáltal mérsékelhetők a területen a káros anyagok mennyisége.

Tapasztalja meg Ön is a korszerű opció előnyeit, forduljon bizalommal a Knipl Kft.-hez! Ügyfeleink számára megbízható megoldásokat kínálunk. Honlapunkon bővebb információkat is talál, amit a www.knipl.com címen ér el. Ha kérdései lennének, forduljon hozzánk bizalommal telefonon a +36-74-550-540-es számon vagy írjon üzenetet az info@knipl.com e-mail címünkre!