infonegyed.hu

Biztosítsa a jövőjét nyugdíjbiztosítással!

2019-02-27 Tervezés

Manapság a fiatalabb generáció igencsak bizonytalan a jövőjét tekintve, ugyanis sokan kételkednek abban, hogy öregségükre őket is meg fogja-e illetni a nyugdíj, vagy, ha mégis, az elég lesz-e a zavartalan mindennapok biztosításához. Az OVB Magyarország felmérése szerint jelenleg a hazai lakosság 92%-a nem gondolja, hogy meg tudna élni később a nyugdíjából, vagy legalábbis nem a jelenlegi életszínvonalát tartva.

Sajnos a helyzetet a munkaképes emberek arányának csökkenése és a kivándorlások sem könnyítik meg. A népességi arányok alakulásából egyértelműen kiderül, hogy ha több gyerek születne, a nyugdíjjal kapcsolatos problémák megoldódnának, hiszen ezáltal hosszú távon jelentős mértékben emelkedne a munkaképes lakosság aránya. Ennek bekövetkezésére azonban jelenleg rendkívül alacsony az esély, tehát a nyugdíjproblémát az embereknek maguknak kell megoldani. Ehhez manapság többféle megoldás áll rendelkezésre, amelyek közül a nyugdíjbiztosítás az, ami a legideálisabb opció.

A nyugdíjbiztosítás a nyugdíjcélú megtakarítások egyik formája. Felépítése a megtakarítási célú életbiztosításokéhoz hasonló, a különbség annyi, hogy a nyugdíjbiztosításnál előre rögzítik a nyugdíjcélt, és fix futamidőre kötik meg. Ez azért elengedhetetlen, mert kizárólag e megkötéseknek köszönhetően járhat az éves 20%-os adóvisszatérítés, ami ennek a megtakarításformának az egyik legnagyobb előnye. Ezen kívül azért is érdemes a nyugdíjbiztosítás mellett dönteni, mert ez az egyetlen nyugdíjmegtakarítási-forma, amely a szerződéskötéskor hatályos nyugdíjkorhatár elérésekor fizet, tehát a kifizetés időpontját nem fogja befolyásolni, ha felemelik a nyugdíjkorhatárt. A nyugdíjbiztosítások esetén a szerződéskötéskor aktuális nyugdíjkorhatár számít, ami jelenleg 65 év. Ezért, ha például még most köt nyugdíjbiztosítást, akkor hiába emelnék fel később 70 vagy akár 75 évre a nyugdíjkorhatárt, amire sajnos megvan az esély, akkor is már 65 évesen megkaphatja az így összegyűlt pénzt.

Ha Ön is szeretne biztonságos anyagi környezetben élni nyugdíjas korában, kössön nyugdíjbiztosítást, ehhez pedig forduljon bizalommal a Pannon-Safe Kft.-hoz! Ügyfeleinknek kedvező megoldást kínálunk, így valóban megtapasztalhatják ennek a megtakarításnak az előnyeit. Bővebb információkat honlapunkon találhat, amit a www.pannonsafe.hu címen érhet el. Kérdés esetén hívjon bennünket telefonon, a 06-72-222-010-es számon, vagy írjon e-mailt az info@pannonsafe.hu címre!