A betont már évezredek óta használja az emberiség építkezési célokra: az ókori Rómában is találhatóak olyan épületek, amelyek kisebb, vagy nagyobb részben betonból épültek – leghíresebb képviselőjük a Pantheon, amelynek dómja a mai napig a világ legnagyobb vasalatlan betonkupolája. Napjainkban azonban már elképzelhetetlen, hogy a betonozáshoz ne legyen szükség betonacél gyártására, hiszen ez adja meg azt a merevséget és stabilitást a beton építményeknek, amire a maximális biztonság elérése érdekében szükség van.

betonacél gyártásának célja tehát a betonépítmények szilárdságának fokozása, a nyomófeszültséget ugyanis a beton veszi fel, ami jól ellenáll a nyomásnak, a húzószilárdsága viszont alacsony. Annak érdekében, hogy ez utóbbi ne okozhasson statikus problémákat, az épületek húzófeszültséggel terhelt részeibe betonacélt építenek be, így a húzóerőt a betonacél veszi fel.

Természetesen nem csak ezekben az esetekben lehet betonacél gyártást igényelni, hiszen a betonacél mindenhol növeli a stabilitást, bárhová legyen is beépítve. Az alapoktól kezdve egészen a födémig bárhol nagy hasznát lehet venni a betonacélnak, a kihagyása pedig csak növeli a kockázatot.

Cégünk, a Betonacél Szerelő Kft. betonacél gyártásával, vágásával és hajlításával foglalkozik. Az általunk kínált betonacélt a megrendelő igényei, illetve az épület tervei alapján vágjuk méretre, majd hajlítjuk meg a kívánt alakra, ami után nem szükséges az előbbi műveletekkel foglalkozni. A tőlünk vásárolt betonacél a helyszínre érkezését követően beépíthető, aminek előnye a gyorsabb munka, a hulladék hiánya, valamint az alacsonyabb költségek, mivel a hulladéktöbblet költsége elhagyhatóvá válik.

Ha felkeltettük az érdeklődését a betonacél gyártás iránt, keresse fel a weboldalunkat, amit a www.betonacelszerelo.hu címen talál, és tudjon meg többet tevékenységünkről! Ha kérdése lenne, vagy megrendelést szeretne leadni, vegye fel velünk a kapcsolatot a honlapunkon megadott elérhetőségeink egyikén, vagy küldjön üzenetet az ugyanott található kapcsolati űrlap segítségével!