Egy vendéglátó egységnek szigorú szabályoknak kell megfelelnie nem csak ételek készítése során, hanem az alapanyagok tárolásával kapcsolatban is. Fontos, hogy mindig pontos nyilvántartás legyen róla, hogy miből mennyi van, milyen szavatossági idővel és persze a megfelelő tárolási körülményekről is gondoskodni kell. Ennek érdekében rendszeresen be kell iktatni az alapanyagok leltározását.

Az alapanyagok leltározásának köszönhetően pontos képet kaphatunk arról, hogy milyen termékek állnak rendelkezésünkre. Leggyakrabban a hosszú lejáratú, más néven tartós élelmiszerek terén fordulnak elő eltérések a nyilvántartáshoz képest, de ezeket is mindenképp korrigálni kell, hiszen hosszú távon gondot okozhatnak. Az alapanyagok leltározásának másik fő célja a lejárati idők ellenőrzése. Alapvetően természetes, hogy felhasználáskor is figyelünk, hogy mindig a legközelebbi lejáratú terméket használjuk fel, de bárki tévedhet, ezért a rendszeres ellenőrzés feltétlenül szükséges. És természetesen nem szabad arról sem megfeledkezni, hogy az alapanyagok leltározása során arról is megbizonyosodhatunk, hogy minden élelmiszer a neki megfelelő körülmények között került-e elhelyezésre, nincs-e gond a hőmérséklettel, a szellőzéssel vagy a higiéniával, illetve a csomagolás sértetlenségével.

A feladat szerencsére kiszervezhető, így nem a szakácsnak vagy az étterem vezetőnek megy vele el az ideje. Cégünk, a Deep Water Kft., nagy tapasztalattal rendelkezik alapanyagok leltározásában, és számos szempont szerint ellenőrzi a termékeket. Vizsgáljuk nem csak a mennyiséget, hanem a lejárati időket, a tárolás megfelelőségét és szúrópróbaszerűen ellenőrizzük a minőséget is. Szolgáltatásunk ára megfizethető, megéri igénybe venni rendszeresen is.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, az alapanyagok leltározásával kapcsolatos bővebb információért látogasson el a www.deepwater.hu weboldalra! Ha további kérdése merült fel, forduljon bizalommal munkatársainkhoz a 06-30-3365374-es telefonszámon vagy az info@deepwater.hu e-mail címen!