A szállítmányozás során a szakemberek sokféle árutípussal találkoznak, amelyek között vannak olyanok, amik különösen nagy felkészültséget igényelnek.

Ilyen például a veszélyes áru. Ez esetben olyan termékekről van szó, amik összetevőinek tulajdonsága miatt közvetlen vagy közvetett módon kockázatot jelenthetnek az egészségre, környezetre.

Európai megállapodás is született ezen termékek szállításáról, mégpedig az ADR, ami a veszélyes árucikkek nemzetközi közúti szállítását takarja. Ilyen veszélyes termékeknek számítanak többek között a kozmetikai termékek, tisztítószerek és gyógyszerek is.

ADR szállításnál számítanak a szigorú szakmai követelmények

Fontos, hogy az ADR szállítást olyan cég végezze, aminek megvannak ehhez az engedélyei és a technikai háttere. Elég egy apró figyelmetlenség, és olyan helyzetekben találhatják magukat a megbízók, amik hosszú időre is megpecsételhetik a cégük sorsát.

Az eltérő osztályokhoz kapcsolódó ADR termékek szállításánál mindig be kell tartani az úgynevezett együvé rakás tilalmát is, ezzel is megalapozva a biztonságos körülményeket. Valóban rengeteg szabályzatot kell ismerni, és jól is kell tudni alkalmazni, azonban akiknek ez a szakterületük, nem jelenthet kihívást betartani a szigorú elvárásokat.

Mit kell tenni az ADR szállítás előtt?

Ahhoz, hogy minden egyes szabályt be lehessen tartani, értelemszerűen a megbízó fél körültekintésére is szükség van. A megrendelőknek feltétlenül gondoskodniuk kell a rakományban található termékek ADR jelöléséről, továbbá a csomagolások sértetlenségéről is muszáj meggyőződni.

Ha igazán profi, kellő ismerettel rendelkező szakembereket keres az ADR szállításhoz, forduljon bizalommal a Szaki Trans Kft.-hez! Cégünk minden fontos szabályt betart, így velünk nem érhetik kellemetlenségek. Weboldalunkon bővebb információkat is talál, amit a www.szakitrans.hu címen ér el.

Ha kérdései lennének, hívjon bennünket telefonon a +36-70-450-1404-es számon vagy küldjön nekünk üzenetet az office@szakitrans.hu e-mail címünkre! Kollégáink készséggel állnak az érdeklődők rendelkezésére.