A szeglemezes tetőszerkezetnek két fontos előnye is van az ácsolt tetővel szemben: egyrészt kifejezetten nagy fesztáv, akár 15-20 méter is áthidalható vele anélkül, hogy szükség lenne teherhordó válaszfalra. Másrészt ennek a típusú tetőszerkezetnek, a szeglemezes tetőnek az alsó és felső övi részei egy egységet alkotnak, ezért nincs szükség másik födém szerkezetre. A szeglemezes tetőre nehezedő terhet a közbenső rács rudakon keresztül, függőlegesen adja át az alatta lévő teherhordó falnak, ezért nem lép fel oldal irányú nyomó erő, amely a falazatra hatna.

De hogy laikus számára is érthető legyen ez a jelentős előny: a szeglemezes tető abban segít, hogy szabadon egybe lehessen nyitni helyiségeket anélkül, hogy egy teherhordó fal útban lenne, ezáltal könnyen létrehozhatók nagyobb terek, például konyha+ebédlő, nappali+konyha+étkező, garázs vagy csarnok belső tereinek kialakítása. Ráadásul egy ilyen tetőszerkezettel megtakarítás is elérhető, hiszen nincs szükség sem fa sem pedig beton födém kialakítására.

Tervezés szempontjából is kedvező választás, a számítógéppel előre megtervezett, statisztikailag pontosan méretezett szeglemezes tető elkészítése nem tartalmaz ugyanis felesleges anyagokat, így egyenletes, szabályos tetősík kialakítására alkalmas.

Ennyi előny mellett van egyetlen eset, amikor nem ajánlott Önnek a szeglemezes tető: ha később a tetőteret is szeretné beépíteni, ez sajnos nem lehetséges ezzel a szerkezettel, a padláson történő tárolás pedig csak a rácsrudak között kialakított helyen lehetséges.

Ön is építkezik és a szeglemezes tető felkeltette érdeklődését? Kérhet tőlünk ajánlatot email-ben, a következő adatok megadásával:

– az épület alaprajza, metszeti/homlokzati kép,

– a tető hajlásszöge,

– az eresz kialakítása, mérete.

Ön is a változatos, modern és sokoldalú megoldások híve? Cégünk a a K.V. Fa-lak Kft. a korszerű építkezési módszerekre szakosodott! Weboldalunkon, a www.fa-lak.hu–n tekintse meg elkészült munkáinkat és kérdéseit is felteheti elérhetőségeinken, a +36-70-277-2472- es telefonszámon, vagy email-ben a fahaz@t-email.hu címen!