Különböző munkafolyamatok során potenciális veszélyeknek vagyunk kitéve, amik károsíthatják egészséges fizikai állapotunkat. Ahhoz, hogy a bajt megelőzzük, gondoskodni kell a megfelelő védő öltözetről – és eszközökről. Az egyik legtöbbször előforduló munkavédelmi eszköz a szemüveg, mert a szemünk nagyon érzékeny terület, és ha bármi külső hatás éri, az akár végzetes is lehet, és egy életre megpecsételi sorsunkat!

A Munka Törvénykönyvének egyik alapja, hogy a munkáltatónak biztosítani kell a megfelelő körülményeket a veszélytelen munkavégzéshez. Hiába a biztonságos körülmény, ha a tevékenység már önmagában kockázatos a testi épségre nézve, ennek kiküszöbölésére egyéni védőeszközt kell biztosítani a munkavállalónak. Utóbbi minden olyan eszközt magába foglal, amelyet az alkalmazott azért visel, vagy használ, hogy az a munkavégzésből eredő veszélyeket minimális értékűre csökkentse. A szemüveg egyéni védőeszköznek számít, minden olyan munkánál nélkülözhetetlen a viselése, ahol a szemünk nagy mértékben különböző károsító hatásoknak van kitéve, például forgácsolási munkafolyamatoknál, törmelékaprításnál, ezek mind olyan tevékenységek, ahol a kipattanó felesleges kis anyagdarabok bekerülhetnek a szemünkbe, amik komoly gyulladásokat is okozhatnak, hosszú távon pedig jelentősen rombolja látásunk minőségét, vagy egyéb szövődményeket eredményez.

A védőszemüveget a munkáltatónak díjmentesen kell biztosítania a munkavállaló számára. A szemüveget nemcsak egy dolgozó használhatja, hanem több is, ezért gondoskodni kell a megfelelő higiéniai körülményekről is, rendszeresen tisztítani kell a szemüvegeket és megfelelően tárolni. A védőszemüvegek különböző tulajdonságokkal bírnak, így minden munkafolyamathoz megtalálhatja a tökéletes védőeszközt!

Ha alkalmazottai számára szeretne védőszemüveget biztosítani, akkor a SZVG-TOOLS Kft. kínálatában megtalálja a terméket! Választékunkat megtekintheti honlapunkon a www.szvgtools.hu címen! Kérdés esetén hívjon minket telefonon a 06-20-399-4217-es számon, vagy írjon e-mailt a rendeles@szvgtools.hu címre!