Miért fontos a medence téliesítés? Röviden azért, hogy megvédjük a medence szerkezetét az elemektől! Hosszabban is érdekli a téma? Olvasson tovább, cikkünkből mindent megtudhat!

Olyan éghajlaton, mint a miénk, a medence téliesítése nem időjárás függvénye. Előbb-utóbb beköszönt a tél, és 15 fok alatt, de legkésőbb a fagy beállta előtt gondoskodni kell a megfelelő előkészületekről, hogy tavasszal gond nélkül kezdhessük felkészíteni a nyári használatra!

medence téliesítés első lépése a medence megtisztítása a szennyeződésektől. Mivel a vizet a tél folyamán nem szűrjük és vegyileg sem kezeljük, elengedhetetlen annak biztosítása, hogy a víz ne legyen piszkos, amikor tavasszal megnyitjuk a medencét. Második lépés a vízszint csökkentése, ha csempézett a medence teteje, akkor a csempézett rész alá engedjük a vizet, hogy a fagy ne repessze meg a csempéket. Semmiképp ne engedjük le teljesen a vizet ugyanakkor, ez védi meg ugyanis a medencénket a fagy romboló hatásaitól.

Harmadik medence téliesítési lépésként alga ellen kezeljük még utoljára a vizet, hogy megakadályozzuk az alga elburjánzását. Mivel az algák foszfátot fogyasztanak, a szakértők javasolják a foszfáteltávolító kezelést és egy foltmegelőző termék hozzáadását is a vízhez.

Negyedik lépésben az összes vízvezetéket téliesíteni kell, beleértve a szivattyút, a fűtőtestet, a szűrőt és a csöveket is. Ehhez vákuumra vagy sűrített levegőre van szükség, hogy eltávolítsa a vizet a vezetékekből. Ezután fagyállószerek használata is javasolt, körülményektől függően.

medence téliesítés után se hagyja teljesen magára a medencét, havonta egyszer nézzen be a medencefedés alá, hogy megbizonyosodjon róla, minden rendben van-e. Egy-egy ilyen alkalommal akár klórt vagy egyéb fertőtlenítőt is tehet a vízbe, ha a helyzet megkívánja.

Nem túl járatos a medence téliesítésben? Bízza szakembereinkre medencéje téli karbantartását! Mi a Szavini Komplex Kft.-nél igény szerint vállaljuk a téliesítésen kívül a medenceépítési, -felújítási és -korszerűsítési munkákat is. A www.szavini.hu címen mindent megtudhat tevékenységünkről! Bővebb információért keressen fel minket elérhetőségeink egyikén: a +36-23-545-310-es telefonszámon, vagy a szavinipool@gmail.com e-mail címen.