Az utak rendjét, a közlekedés szabályait jelzésekkel lehet fenntartani. Ehhez járul hozzá a KRESZ tábla gyártás.

Az aszfalttal bevont utak állandó kiegészítői az útjelzések is. Ezek a táblák jelzik az autósoknak, közlekedőknek az érvényes közlekedési szabályokat, illetve útba is igazítanak. A táblákat egy aktuális szabályrendszer alapján készítik el.

Érdekesség, hogy a közlekedési táblák Magyarországon abból a szempontból egyediek, hogy nem készülnek hajlított peremmel.

Mi alapján készül az útjelző?

Alapvető elvárás minden táblával szemben, hogy tartós legyen és ennek köszönhetően az utakon hosszú ideig be tudja tölteni a kijelölt funkcióját. A táblák alapanyaga, mérete, rögzítése is az előállításhoz szükséges paraméterek közé tartoznak. Az Útügyi Műszaki Előírásokban részletezik, hogy a közlekedési tábláknak milyen tulajdonságokkal kell rendelkezniük és a kész táblákat hogyan kell kihelyezni.

Milyen egy jó tábla? Általánosságban elmondható, hogy megfelelő távolságból is jól látható, leolvasható róla a jelzés, ezentúl kellőképpen informatív, egyértelműen beazonosítható a ráfestett jelzés.

Az időjárással szemben ellenálló, az igénybevételt jól bírja és bizonyos mértékig a rongálással, eltulajdonítással szemben is erősnek kell lennie egy táblának.

A közlekedési táblák alapanyaga általában horganyzott acél lemez, amit bevonnak fóliával, ami véd és fényvisszaverő tulajdonságokkal rendelkezik. A táblák a fémen kívül készülhetnek még fából is. A fényvisszaverő réteg az éjszakai láthatóságot segíti. A fóliákat teljesítményük és élettartamuk alapján sorolják osztályokba.

A táblák is változhatnak az igények függvényében. Ennek szükségességét szakemberek vizsgálják felül rendszeresen.

Lépjen be a www.csptrade.hu weboldalra, ha a közlekedési táblára vagy egyéb, forgalomtechnikai eszközre van szüksége! A cégünk által gyártott és forgalmazott termékekről bővebb információhoz juthat a megadott elérhetőségek egyikén. Hívja bizalommal a 06-1-7083614-es telefonszámot, vagy írjon az info@csptrade.hu e-mail címre és a kollégáink hamarosan válaszolnak!