Az energiatakarékos családi ház építés a jövő megóvásának a záloga. Miért kell fenntartható módon építkezni és mit jelent ez a fogalom pontosan?

Energiát takarít meg, kevesebb költséggel jár

Ki ne szeretne olyan otthonban élni, amit a saját ízléséhez és igényeihez szabtak? Ennél ma már jóval tágabban kell gondolkodnia az építtetőknek. A környezetünk megóvása is beépült a ház építés szempontjai közé. Olyan ingatlant hagyjon a következő generációkra, ami az energiaforrásokat nem pazarló módon aknázza ki, tehát energiatakarékos.

Az ökoépítészet a fenntarthatóság irányát követve az alacsony energiafogyasztást helyezi középpontba. A modern életvitel, a technológiai fejlődésnek köszönhetően rengeteg elektromos áramot emészt fel. A nagy számú elektronikai eszköz, amit a hétköznapokban használunk sok energiát igényel.

A klímaváltozás szintén megnövelte az energiafogyasztást, a növekvő energiaárak pedig költségesebbé tették az életet, mint valaha. Az életmód kisebb környezeti terheléssel jár, ha már az elején, az építkezésnél teszünk ellene tudatosan.

A családi ház építőanyaga legyen:

  • hosszú életciklusú
  • kevés vagy nulla CO2 kibocsátású az előállítás, építkezés során
  • jó hőtartó
  • segítse a természetes szellőzést

A kihívás abban rejlik, hogy az otthon maradjon komfortos és élhető, miközben csak annyi az energiahasználata, amennyi feltétlenül szükséges. Külső tekintetében sem kell kompromisszumot kötni. Az ilyen épület magasabb energetikai besorolást kap, az értéke is megnő a hagyományos ingatlanokhoz képest. A befektetés megtérül és a lakók élvezhetik minden előnyét.

Az igények felmérésétől az átadásig minden feladatot elvégez a csapatunk. A www.angyalhazak.hu webcímen tájékozódhat a pontos tevékenységünkről generálkivitelezéssel kapcsolatban. Ha úgy döntött, hogy bizalmat szavaz nekünk és az otthona felépítését ránk bízza, vegye fel velünk a kapcsolatot! A 06-30-3701-601 telefonszámon és írásban, az angyalgyorgy@angyalhazak.hu email címen várjuk az érdeklődők megkeresését!