Amikor tömítésekről beszélünk, akkor szerkezeti kapcsolatokról beszélünk, amik meghatározott funkcióval működnek. A feladatuk, hogy az anyag kiáramlását megakadályozzák egy meghatározott térben, illetve két anyagot, testet összekapcsoljanak. A tömítések feladata azonban ennél jobban árnyalható, ugyanis meg tudjuk őket különbözteti aszerint, hogy védik a gépeket a külső hatásoktól, a meglétük alapvető a gép működéséhez, vagy pedig a biztonságos működéshez szükségesek.

A tömítéseket anyaguk szerint is megkülönböztethetjük, így például készülhet a tömítés papírból, gumiból, fémből, textilből, vagy grafitból is. A grafit tömítések lágy grafitból készülnek, ide sorolható a műszén is. Ezt a tömítést akkor ajánlott választani, ha például nagy vegyszerállóságra van szükség, és olyan környezetben kell használni, ahol fokozottan jelen vannak különféle maró, vagy savas hatású kémiai anyagok!

A grafit tömítés szagtalan és színtelen, és amellett, hogy a legtöbb savnak és lúgnak ellenáll, jó a hővezető képessége is. Jól bírja a szélsőséges körülményeket, az extrém hőmérsékletingadozást is, ezért nagyon alacsony, vagy nagyon magas hőmérsékleten is felhasználható!

A grafit tömítés egyik nagy előnye, hogy ha nem használunk hozzá kenőanyagot valamilyen okból kifolyólag, még akkor is tudja úgy végezni a feladatát, hogy csak alacsony súrlódási együtthatót produkál. Így alkalmas olyan közegben is, ahol nem kivitelezhető a kenés, mert például a közeg jellemzően zsíroldó tulajdonságokkal bír!

A grafit tömítés felhasználása jellemzően a magas hőmérsékletű közegekben elterjedt, ennek megfelelően alkalmas csővezetékek, fűtőberendezések, tartályok és gőzvezetékek tömítéséhez.

Megbízható tömítést keres? A www.tothtomites.hu weboldalon széles kínálatot talál különféle minőségi tömítésekből! Keressen minket bizalommal, és rendeljen egy helyről többféle, színvonalas tömítéseket! Vegye fel velünk a kapcsolatot a 06-20-444-7030-as telefonszámon, vagy az info@tothtomites.hu e-mail címen!