infonegyed.hu

A fogaskerekek gyártásáról és megmunkálásáról röviden

2018-01-30 Tervezés
A fogaskerekek gyártásáról és megmunkálásáról röviden

A fogaskerekekre a legtöbb műszaki berendezésben szükség van, a fogaskerékkel működő hajtóművekben elmaradhatatlan alkatrészek. Ezek az elemek változatos típusokban készülnek, attól függően, hogy milyen feladatot látnak el, milyen környezetben kerülnek felhasználásra. Ennek megfelelően a fogaskerék gyártásnak is többféle technológiája létezik. Az, hogy éppen melyik technológia segítségével állítanak elő fogaskereket, a következő szempontok alapján határozzák meg.

Nem mindegy, hogy milyen a fogaskerék típusa, és az sem, hogy milyen pontossági szabálynak kell megfelelnie a kész alkatrésznek, emellett az is lényeges tényező, hogy milyen mennyiségre van szükség ugyanabból a fogaskerékből. Egyes megmunkálási technológiák drágábbak, így inkább a nagyobb darabszámú gyártáshoz ideálisak, a költséghatékonyabb technológiákat limitált példányszámhoz, prototípusok előállításához is alkalmazhatják.

A fogaskerék gyártáshoz forgácsolást vagy forgácsolás nélküli technológiát is használhatnak. A forgácsolás nélkül készült fogaskerekeknek megvan az a hátulütője, hogy nem lesznek olyan pontosak, így ha nagy pontosságra van szükség, inkább a forgácsolás ajánlott. A forgácsolás a klasszikus fogaskerék megmunkálási technológiák közé tartozik, amivel tetszőleges gépelemeket lehet előállítani, ráadásul rövid idő alatt. A forgácsolás történhet lefejtéssel vagy gyalulással, illetve profilmarással is.

Ismerje meg cégünk, a Rák és Rák Bt. tevékenységét, melyek között a fogaskerék gyártás is helyet kapott! A www.fogaskerekek.hu weboldalunkon bővebben olvashat a részletekről, és eddig készített munkáinkba is betekintést nyerhet. Magas szinten végezzük a fogaskerék gyártást, különböző gyártási technológiákkal dolgozunk, és a megrendelő igényei szerint kivitelezett gépelemeket állítunk elő. Bátran vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén, hívjon minket a +36-1-369-8006-os telefonszámon vagy írjon az info@fogaskerekek.hu e-mail címre!