Az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvendhetnek a különféle díszfüvek. Előszeretettel ültetik őket parkokba, de a magánkertekben is egyre gyakrabban kapnak helyet a kerti tavak partján, a kis utak mentén, sőt, még a virágágyásokban is. Nagyon sokféle létezik belőlük, ezért nem nehéz köztük olyat találni, ami tetszetős és jól illik a kertünkbe. Nézzük egy kicsit bővebben, hogy mit érdemes tudni a díszfüvekről!

díszfüvek között népszerű például a bambusz és a pampafű, melyekkel igazán különlegessé, kicsit egzotikussá varázsolhatjuk a kertet. A bambuszt akár sövényként is ültethetjük, míg az akár kétméteresre is megnövő pampafüvet érdemes kisebb-nagyobb csoportokban elhelyezni. A pampafű nem igényel öntözést, viszont télen érdemes gondoskodni a fagyvédelméről. Faiskolánk díszfű kínálatában többféle csenkesz is található, ezek csodaszépen mutatnak virágágyásokban, sziklakertekben is, ugyanis nem nőnek túl magasra. Általában ellenállóak, kifejezetten a szárazságot kedvelik. A mexikói árvalányhajjal gyakran találkozni köztereken, parkokban, melynek vékony, selymes tapintású levelei gyönyörűek, ahogy a szél szinte „hullámoztatja” őket. Gondozása nem bonyolult, de szebb lesz, ha szárazság idején időnként megöntözzük. Ha kerti tó mellé szeretnénk díszfüveket ültetni, akkor remek választás a gyepes sédbúza, azonban számolni kell vele, hogy a fajta vízigényes, ezért öntözésre szorul.

díszfüvek rendkívül változatosak, érdemes közöttük körülnézni. Hazánkban sok fajtájuk megél, többségük nem is igényel túl sok gondoskodást. Faiskolánkban széles választékban megtalálhatóak, ráadásul kedvező áron biztosítjuk őket az érdeklődőknek, rövid szállítási határidővel.

Amennyiben Önnek is elnyerték tetszését a díszfüvek, kínálatunk megtekintéséhez látogasson el honlapunkra, a www.tahi.hu oldalra! Ha további információra van szüksége a növények gondozásával vagy a megrendeléssel kapcsolatban, bátran forduljon hozzánk a 06 26 387 157-es telefonszámon vagy az info@tahi.hu e-mail címen!