Szeretné az önismeretét fejleszteni? Érdeklik Önt a személyiség fejlődésével kapcsolatos tudnivalók? Szabó Margit kéziratából tájékozódhat a személyiség modell dimenzióiról.

Az élőlények összhangban élnek a természettel, amit az embernek is követnie kellene. A környezethez való alkalmazkodás mellett a legfontosabb dolog az önismeret megszerzése.

A személyiségjegyek tulajdonságokat jelölnek, de az élet jobbításához szükség van az önképzésre, ami eljuttatja az embereket egy magasabb szintre, és ezáltal könnyebb, boldogabb lehet az élet.

Az oktatás csak érinti ezt a témát, így mindenkinek a saját belátása szerint kell tájékozódnia. Szabó Margit írásában olvashat a személyiség modellről, és egy magasabb látószögből ismerkedhet meg a tudnivalókkal. Fontosak az összefüggések, amelyek birtokában fejlesztheti az önismeretét.

Az evolúció témája, a környezeti hatások, a törzsfejlődés és az egyedfejlődés, valamint a viselkedési minták mind kapcsolódnak ehhez a mondandóhoz. Szabó Margit lényegre törően, ábrákkal szemléltetve mutatja be a témát, ami mindenki számára érthető és hasznosítható.

Az embert rengeteg hatás éri az egyedfejlődés során. A születéskor óriási környezetváltozáshoz kell alkalmazkodni, majd elindul a növekedés és fejlődés útján.

Gyermekkorban nagy hatással vannak rá a szülők és a közvetlen hozzátartozók, mivel megfigyel és utánoz. Mindent beépít a személyiségébe, ami felnőttkorban is hatással lesz az életére.

A viselkedési mintáknak óriási szerepe van, ezért fontos, hogy mindenki ismereteket szerezzen ezen a területen. Egy személyiség hatással van a többi ember életére, mivel az emberi kapcsolatok alapvető szerepet töltenek be az életben.

Nem csak a családtagok vannak egymásra hatással, hanem a barátok, a munkatársak, a sporttársak, és a különböző szolgáltatással foglalkozó, és ezeket használó emberek is. Ha valaki ismeri önmagát, és a viselkedési mintákat, valamint azok okait, akkor sokkal jobban tudja tolerálni a többiek beszédét, cselekvéseit.

Ha elolvassa az írást, a személyiség modell térbeli alapjai mellett megismerheti a személyiség három dimenzióját, amelyek segítségével nagyobb önismeretre tehet szert. Jobban átláthatja az összefüggéseket, és további kérdések merülhetnek fel Önben. Szabó Margit szubjektív és objektív oldalról is megközelíti a témát, amit érdemes a személyiségfejlesztés során felhasználni.

Ismerje meg a személyiség modellt, és legyen boldogabb élete! Látogasson el a www.szmszm.hu weboldalra, és írjon üzenetet bizalommal a margitszabo559@gmail.com e-mail címre!