Műemlék felújítás precízen és szakszerűen, hogy az értékes alkotások visszanyerjék tökéletes állapotukat és eredeti szépségüket. Ha ránk bízza a munkát, biztos lehet benne, hogy elégedett lesz a végeredménnyel!

A különféle műemlékek mindennapjaink részei, hiszen bár felbecsülhetetlen eszmei értékkel bírnak, az utcákat és tereket ékesítik, így nap, mint nap elsétálhatunk mellettük. Ilyenkor alkalmunk nyílik megcsodálni szépségüket és elmerengeni jelentőségükön, de ezzel együtt azt is észrevesszük, ha esztétikai értékük csorbát szenvedtek. Az idő múlása ugyanis a műemlékeket sem kíméli, és lassan, de biztosan amortizálódnak, emellett sajnos a szándékos rongálás veszélyének is ki vannak téve. A kopott, sérült alkotások kifejezetten lehangoló látványt nyújtanak, és természetes, hogy ezt az állapotot nem lehet sokáig fenntartani, a műemlék felújítás azonban sokkal nagyobb volumenű projekt, mint azt elsőre gondolnánk.

műemlék felújítás nem egy egyszerű felújítás, amikor teret kaphat a szakemberek fantáziája és bármilyen átalakításra lehetőség nyílik. Ilyenkor pontosan vissza kell állítani az eredeti állapotot, megőrizve az alkotás értékét és mögöttes tartalmát, ennélfogva szigorú szabályok mentén kell haladni a munkával. Az engedélyeztetés és a dokumentáció már önmagában kihívást jelentő feladat, de a lényeg természetesen a pontos tervezésben és kivitelezésben rejlik. Komoly szakrestaurátori jártasságra van szükség ahhoz, hogy a műemlék felújítás kifogástalan eredménnyel járjon, és az alkotás ismét régi pompájában ragyogjon, így alaposan meg kell fontolni, milyen cég alkalmas a feladatra.

Ha Ön még nem találta meg azt a céget, melynek tevékenysége meggyőzte volna, ismerkedjen meg a DÓR Kőfaragó és Kőrestauráló Kft.-vel! A műemlék felújítás számunkra nem csak egyszerű munka, hanem szenvedély, így minden projektbe szakértelmünk legjavát tudjuk adni. Amennyiben szeretne többet megtudni szolgáltatásainkról, és érdekli, milyen referenciákat tudunk felmutatni a műemlék felújítás terén, kattintson a www.dorkft.hu weboldalra! Kérje bátran szakmai segítségünket, várjuk megkeresését a +36-20-912-3031-es telefonszámon, valamint a dorkft@gmail.com e-mail címen!