Aki egyszer belekóstol a gitározásba és megtetszik neki a basszusgitárok világa, az nehezen szabadul. Ön is ebben a cipőben jár? Elhatározta, hogy vásárol egy saját basszusgitárt, amin meg is tanul majd játszani, de nem tudja, hogy hogyan érdemes választani? Az alábbiakban ebben segítünk Önnek!

basszusgitár kulcsszerepet játszik a zenében, hiszen a dallamban és a ritmusban is meghatározó. Előfordul, hogy valaki spontán beleszeret egy bizonyos típusú basszusgitárba, ilyenkor általában nem is érdemes mást választani, mert biztos, hogy ezen nagyon szívesen fog tanulni. Az olyan kezdőknek viszont, akik elsőként szeretnének egy igazán sokoldalú hangszert, amin minden fontosat elsajátíthatnak, a négyhúros Jazz Bass basszusgitárokat ajánljuk. Ezeknek a hangja kellemesen mély, lágy, szinte minden zenei stílushoz jól illik. Egy másik népszerű típus a Precision Bass, ami a basszusgitárok atyja: erőteljes hangzású, rendkívül jellegzetes hangja van. A Modern Bass, vagyis a legkorszerűbb típus aktív elektronikával van ellátva, teste nagyon masszív, ennek köszönhetően a hangja is mély. A Hard and Heavy basszusgitárok a metalrajongók hangszerei: megjelenésük rendkívül jellegzetes, legtöbbször éles, egyenes oldalak jellemzik őket. Nagyon sokan szeretik még a Thunderbird típust is, számos ismert basszusgitáros ehhez ragaszkodik.

basszusgitár vásárlásánál nagyon fontos, hogy egy kicsit szívből is válasszunk, hogy a magunkénak érezzük a hangszert, mert csak így fogunk tudni rajta igazán szépen játszani. A döntést ne kapkodjuk el, hiszen várhatóan sokáig fogjuk használni a gitárt!

Amennyiben Ön éppen basszusgitár vásárlása előtt áll, és megbízható céget keres a hangszer beszerzéséhez, jó helyen jár! Látogasson el cégünk honlapjára, a www.gitarcentrum.hu weboldalra, ahol bővebb információt talál rólunk, és kínálatunkat is megtekintheti! Ha kérdezni szeretne vagy további segítségre van szüksége a választáshoz, forduljon bizalommal munkatársainkhoz a +36-1/322-0403-as telefonszámon vagy az info@gitarcentrum.hu e-mail címen!