A szinkrontolmácsok előtt óriási kihívás tornyosul minden megbízással. Egy jó szakember minden nehézséggel meg tud birkózni.

A tolmácskodás egyik legmegterhelőbb típusa az, amikor azonnal, élő szóban kell visszaadni az elhangzott szöveget. A nagyobb rendezvények, szakmai események, több náció képviselőiből álló közönség számára szokás szinkrontolmácsot szerződtetni.

Milyen kihívások húzódnak meg a szinkrontolmácsolás feladata mögött?:

  1. A tolmácsnak meg kell ismernie alaposan az aktuális feladatot. Milyen témában fog tolmácsolni, milyen kulturális különbségekre kell ügyelnie a munkája során_ Ezeket tudnia kell, hiszen közvetíteni fog a felek között.
  2. A tolmácsnak tudni kell kezelnie a stresszt. Egy felmérés alapján bizonyítást nyert, hogy a legstresszesebb hivatások top három képviselője között szerepel a tolmácskodás.
  3. Hiába felel meg minden kritériumnak a szakember, ha nem alkalmas a felszerelése a szöveg közvetítésére. A fülke, a vevőkészülék és a pult állapota, a hangosítás minősége is hatással van a szolgáltatás színvonalára.
  4. A tolmácsnak mindig készen kell állnia a váratlan fordulatokra és a legjobb tudása szerint, kreatívan és talpraesetten megoldani a felmerülő problémákat.
  5. A tolmácsnak egyszerre több rétű feladatot kell kiválóan teljesítenie. A tökéletes fordítás önmagában még csak egy alap, amit ki kell egészíteni az élvezetességgel a folyamatos követhetőséggel a közönség számára.
  6. A tolmács maradjon tökéletesen semleges. A témától függően értékítélet nélkül, nyugodtan, objektíven kell a beszélő nevében fordítania.

A tolmács szolgáltatásainkat azért éri meg megrendelni tőlünk, mert komplett szolgáltatásokról van szó. A szinkrontolmácsoláshoz nemcsak a szakembert kapja meg a megrendelő, hanem a munkához szükséges felszerelést is. A megbízáshoz mindennel rendelkezünk, Önnek csak döntenie kell. Az ajánlatunkat ismerje meg a www.tolmacsgep.com weboldalon található elérhetőségeink egyikén! Küldjön nekünk üzenetet vagy hívjon további információért a 06-30-987-16-34 telefonszámon!