Mindig is érdekelték a hagyományos építészeti megoldások, és úgy döntött, hogy ilyenekkel teszi különlegessé a saját otthonát? Ha a tetőfedést illetően is rég elfeledett módszerekben és természetes anyagokban gondolkodik, nem a nád az egyetlen lehetőség, ami szóba jöhet. A zsúp tetőfedésnél autentikusabbat aligha talál, ezért érdemes fontolóra vennie a lehetőséget!

Elődeink számára kézenfekvő volt, hogy ha házépítésre került sor, olyan alapanyagokhoz nyúltak, amiket a környezetükben találtak. Ma már a legtöbb tetőfedő anyagot mesterségesen állítják elő, hogy még többet lehessen kihozni egy-egy szerkezetből, de sokaknak éppen a természetesség és egyszerűség hiányzik, ami a korszerű megoldások felé vezető úton valahol elveszett.

Aki szeretne egy kicsit visszarepülni a múltba, elsőként szinte biztosan a náddal találkozik, ez a legnépszerűbb, ma is viszonylag gyakran használt növényi eredetű héjazat. Bizonyos területeken azonban szalmát használtak tetőfedésre, mégpedig az építés évében aratott, kézzel csépelt rozsszalmát, ez adta a zsúptetők alapját. Az elkészítést illetően többféle módszer volt ismeretes, volt, ahol a teregetős technikát alkalmazták, máshol a kötött zsúptető terjedt el.

Bármi legyen is a módszer, a zsúp tetőfedésnek napjainkban is megvannak a maga előnyei, még ha igen kevesek használják is ki. A természetes anyagnak köszönhetően ezzel a megoldással meglepően komfortossá lehet tenni az otthont, hiszen télen melegen tart, nyáron nem engedi átmelegedni a szobákat. Emellett nem lehet figyelmen kívül hagyni a módszer, illetve alapanyag esztétikai értékét sem, a zsúptető egyedülálló szépségével gazdagítja az épületet.

Ha ez az, amire vágyik, cégünk, a Kamahor Kft. segít megvalósítani elképzeléseit. Nézzen körül a www.naturteto.hu weboldalon, ahol megismerkedhet tevékenységünkkel és referenciáinkba is belepillanthat. Amennyiben szeretne ajánlatot kérni, esetleg kérdése lenne a témában, forduljon hozzánk bizalommal a +36-30-858-8167-es telefonszámon vagy a naturteto@gmail.com e-mail címen!