Rengeteg építkezés, házfelújítás zajlik folyamatosan a világban, és ezzel együtt szakemberekre van szükség minden munkafolyamat területére külön-külön. Aki pótolhatatlan ebben a munkában, az a kőműves. Mindenképp érdemes olyan embert keresni, aki nagy tapasztalattal rendelkezik e téren, mert sok minden függ a munkájától.

A kőműves feladata kiterjed az előkészítéstől kezdődően, a mérési feladatokon át a kivitelező tevékenységekig, továbbá az épületek létesítése, javítása, felújítása és bontása, és a vakolás, felületkezelés is a munkakörébe tartozik. Az építési tervezetet változtatás nélkül követi, ha nem kivitelezhető, akkor megbeszéli a tervezővel, megrendelővel. Általánosságban a kőműves munkák tervrajzzal kezdődnek, ennek segítségével dolgozik a kőműves, ezáltal ki tudja tűzni az alapok helyét. Kijelöli, majd elhelyezi az épület csövezését, és lebetonozza az alapot. Kialakítja a pinceszint falazatát. Ha az alagsor, vagy pince födémezésével végzett, kialakítja a főfalazatot, ahol helyet kapnak az ablakok és ajtók nyílásai. Ha eléri a kívánt magasságot, következik a födém zsaluzása, a födém elkészítése. A helyiségek kialakítására behelyezik a válaszfalakat. Ha szükséges, akkor a beton lépcsők zsaluzása és megépítése következik, majd ezután a falazat külső és belső vakolása. Újdonság, hogy a külső hőszigetelés is a kőműves feladata, manapság az e szakmát választó embereket is így képzik már. Egy sokoldalú kőműves szakmunkás más egyéb feladatot is elláthat, mint a burkolás és egyéb feladatok, de ez már nem tartozik közvetlenül a kőműves szakmunkához.A kőműves munkák rengeteg kosszal járnak, így tanácsos például lakásfelújítás esetén ezzel a fázissal kezdeni. Ma már olyan eszközökkel, anyagokkal dolgoznak a kőművesek, hogy minél gyorsabban haladjanak és minél kevesebb anyag menjen kárba.

Ha szüksége van kőművesre, mert szeretne házépítésbe fogni, vagy lakása felújításra szorul, akkor keresse cégünket, a Mizse Masters Építőipari Kft.-t, szakembereink készek arra, hogy tudásukkal otthont teremtsenek Ön számára. Keressék fel weboldalunkat a www.mizsemasters.hu címen és tájékozódjon szolgáltatásainkról! Kérdés esetén vegye fel velünk e-mailen a kapcsolatot a mizseilajos1@gmail.com címen, vagy hívjon telefonon a 06-30-921-6312-es számon!