A különböző létesítményekben, például panelházakban roppant fontos szerepet töltenek be a szellőzőrendszerek. Sajnos hiába van ezzel mindenki tisztában, mégis az üzemeltetők hajlamosak elhanyagolni annak tisztítását, pedig ez elmaradhatatlan művelet adott időközönként.

Egyesek nem is sejtik, hogy az elhanyagolt, szennyeződéssel teli szellőzőrendszerek milyen nagy kockázatokat eredményeznek, főleg egészségügyi szempontból. Enélkül valóban nincs élhető, tiszta környezet.

Miért kell foglalkozni a szellőzőrendszerek tisztításával?

A különböző szennyeződések, por az évek során felhalmozódnak a rendszerekben, ha pedig nem tudnak távozni, akkor több negatív következménye is lehet ennek. Romlik a levegő minősége, amely minden egyes háztartásban érezhető lesz egy idő után. Az egészségtelen közeg hosszú távon komoly egészségügyi szövődményeket is eredményezhet.

Nem ritka, hogy a jelentkező betegségekkel az érintettek nem tudnak mit kezdeni, hiszen nem is feltételeznék, hogy egészségük kockázatoknak van kitéve az elhanyagolt szellőzőrendszer miatt. Allergia, légzési nehézség is kialakulhat bizonyos személyeknél, így ez valóban nem játék, és komolyan kell venni a szellőzőrendszer tisztítását!

Odafigyelés nélkül romlik a lakások értéke is

Azt is számításba kell venni, hogy a szellőzőrendszerek állapota hatással lehet a létesítményben található lakások értékére is. Jobban belegondolva ez érthető, mert senki nem venne meg szívesen olyan ingatlant, aminek környezetét ennyire elhanyagolják.

A szellőzőrendszerek gyakori rendbetételével a lakók nem érezhetnek semmilyen szempontból hátrányokat, így lakásaik is meg tudják őrizni értéküket sokáig.

Bízza valódi profikra a szellőzőrendszerek tisztítását, forduljon bizalommal a Filantrop Környezetvédelmi és Fűtéstechnikai Nonprofit Kft.-hez! Segítünk, hogy mindenki élhető környezetben lakhasson, alaposak, körültekintőek vagyunk.

Honlapunkon bővebb információkat is találhat, amit a www.filantrop.org címen ér el. Ha kérdései lennének, keressen minket telefonon a +36-76-322-321-es számon, vagy írjon e-mailt a filantrop@filantrop.org címünkre!