Körülbelül tíz évvel ezelőtt a hőszivattyúk még igazi újdonságnak számítottak a hűtés és fűtés területén, napjainkban viszont már egyre több háztartásban találkozhatunk ezen berendezések különböző típusaival. A hőszivattyúk környezetbarát fűtésrendszerek közé tartoznak, ami manapság már egyre nagyobb figyelmet élvez, hiszen mindenki tisztába van a természetvédelem fontosságával, és ahhoz, hogy megóvjuk földünket, nekünk is tenni kell érte!

Több típusú hőszivattyú áll a rendelkezésünkre, amit a legtöbb esetben nem egyszerű kiválasztani, főleg, ha nem ismerjük igazán a készülékek tulajdonságait, előnyeit. Ilyenkor ajánlott szakemberhez fordulni, akinek nem okoz gondot tájékozódni a hőszivattyú kínálatban, igényeink felmérése után pontosan meg tudja mondani, milyen típusú készülékre lesz szükségünk.

Az egyik leggyakrabban megvásárolt készülék a levegő-víz hőszivattyú, ami hűtésre és fűtésre is egyaránt alkalmas! A berendezés olyan ventillációs rendszer alapján működik, amely a levegőt beszívja majd egy levegő hőcserélőn segítségével lehűti azt és visszaengedi a lehűlt levegőt a környezetbe. Fontos tudni, hogy minél alacsonyabb a külső levegő hőmérséklete annál kevesebb hőenergiát lehet belőle hasznosítani, vagyis az azonos belső levegő hőmérséklet eléréséhez több befektetett elektromos áramra lesz szükség, így a hőszivattyú COP értéke a hőmérséklettel együtt változik. A levegő-víz hőszivattyú COP teljesítmény tényezője jelentősen alacsonyabb a víz-víz és föld-víz hőszivattyú típusok mellett, de a készülék telepítése olcsó, kis helyigényű, ezért a legelterjedtebb hőszivattyú fajta!

Ha energiatakarékos otthont szeretne kialakítani, vásároljon levegő-víz hőszivattyút, és spóroljon fogyasztásán! A minőségi berendezéseket az Esté Credit Side Kft. kínálatában megtalálhatja! További információkért keresse fel honlapunkat a www.rifeng-hoszivattyu.hu címen! Kérdés esetén hívjon minket telefonon a 06-20-268-9757-es számon, vagy írjon e-mailt a speter.rifeng@gmail.com címre!