Az ingatlanvásárlás nehéz feladat, sokan mégis gyorsan túl akarnak esni rajta, pedig a nem kellően előkészített döntés hosszú távon pénzügyi veszteséget jelenthet! Nem egyszer lehet olyan esetekkel találkozni, amikor a vásárló rosszul dönt. Érdemes megnéznünk, hogy mások leggyakrabban milyen hibákat követnek el lakásvásárláskor!

Az egyik leggyakoribb hiba, ami ingatlanvásárláskor sokba kerülhet, az időhiány. Pedig az ingatlanvásárlást nem szabad elsietni, alaposan át kell gondolni, mit veszünk meg végül! Sok vevő az olcsóbb lakásokat keresi, azonban a kiemelkedően alacsony áron kínált eladó ingatlanok általában nem véletlenül olcsóak. Érdemes alaposan utánajárni, hogy miért annyi az ár, amennyi, mert olyasmik derülhetnek ki, amik miatt a lakás később élhetetlenné válik! Ismeretlen környék esetén szintén érdemes utánanézni, hogy pontosan hol is helyezkedik el a lakás, különben előfordulhat, hogy egy, a későbbiekben eladhatatlan ingatlan tulajdonosává válunk. Mindig vegyük figyelembe anyagi lehetőségeinket, nehogy olyan lakást vásároljunk meg, amit aztán a későbbiekben nem tudunk fenntartani. Ehhez tartozó hiba az is, ha a vásárló nem számol a felújítás költségeivel használt ingatlan vásárlásakor, hiszen az extrém esetben a vételár harmadát-felét is elérheti!

Az utolsó, egyben leggyakoribb példa az, amikor valaki nem veszi észre, hogy egy számára alkalmatlan lakásra próbálják rábeszélni. Ha ezt ingatlanos teszi, az még könnyebben kezelhető, hiszen lehet nemet mondani, de nagyobb a probléma, amikor egy rokon, vagy ismerős ajánlja eladó ingatlanát, hiszen ilyenkor sértődés származhat az elutasításból. Ezt figyelembe véve sem szabad olyan lakást megvásárolni, ami nem felel meg az igényeinknek!

Ha Ön is eladó ingatlant keres, és szeretné elkerülni a fenti hibákat egy szakértő csapat segítségével, forduljon a STARTING-Immo Kft.-hez! Látogassa meg a www.startingingatlan.hu webcímet, és tájékozódjon a lehetőségekről! Kérdés esetén hívja a 06-1-604-3838-as telefonszámot, vagy írjon az info@startingiroda.hu e-mail címre!