A Salgó polcokról már mindenki hallott, a tároló berendezések közül leggyakrabban ezt a típust alkalmazzuk, ugyanis számos előnnyel rendelkezik, például tetszőlegesen variálhatjuk, és nagyon egyszerűen fel tudjuk építeni a Salgó polcrendszert!

A Salgó polcokat egy ausztrál születésű mérnöknek köszönhetjük, Demetrius Cominonak, aki 1937-ben Londonban megalapította a Dexion Ltd. nevű cégét, ami eredetileg nyomdai tevékenységekhez biztosított hatékonyságot növelő megoldásokat, de a cég irányítása közben Comino elégedetlen volt a telephelyen található hagyományos fából készült tárolókkal, ezért kísérletekbe fogott az acéllal, annak érdekében, hogy egy újra felhasználható polcrendszert alakíthasson ki. 1939-ben megbízást adott ki, és a birminghami Accles&Pollock gyártani kezdte az első tételeket, majd a második világháború után sikerült a polcok előállításához egy gyárat is megnyitni, így elkezdődhetett a Salgó polcok tömeggyártása!

Eredetileg Dexion néven került a piacra a tárolórendszer, ami annyit jelent görögül, hogy „helyes”. A nevet természetesen feltalálója, Comino választotta ki, a későbbi, Salgó elnevezés Salgótarján nevéből származik, ugyanis a polcok gyártását hazánkban, ebben a városban kezdték meg.

A Salgó polcoknak két típusát ismerjük, a csavaros, és csavar nélküli verziót, utóbbi napjainkban jobban elterjedt, ugyanis gyorsan összeállítható, és az illesztés során nem kell a csavarokkal bajlódni, egyszerűen csak a helyükre kell akasztani az illesztéseket. A Salgó polcokat bármilyen környezetben alkalmazhatjuk, ahol szükséges, hogy átláthatóan, rendszerezve tárolhassunk munkahelyi- vagy személyes eszközeinket. Hasznos berendezési eszközök, amelyek hozzájárulnak a rend fenntartásához!

A Vasszer Raktártechnika Kft. kínálatában megtalálja az ideális Salgó polcokat! A berendezéseket honlapunkon, a www.vasszer.hu címen megtekintheti! Kérdés esetén hívjon minket telefonon a 06-32-512-600-as számon, vagy írjon e-mailt a vasszer@vasszer.hu címre!