Ha valakinek tartozik az otthonához pince, azt vétek nem kihasználni. Ez a helyiség, még ha nem is olyan teljes körűen használható, mint egy szoba, hatalmas könnyebbséget jelent, hiszen tárolásra például tökéletes. Sajnos, ha nem jól szigetelt, az a falak nedvesdéséhez és penészedéséhez vezet, ezért ilyen esetben szükség lehet utólagos pinceszigetelésre.

A pinceszigetelésnek köszönhetően a helyiség maximálisan kihasználhatóvá válik, hiszen nem kell féltenie az ott tárolt dolgait a penésztől és a dohos szagtól. A pincék jellegzetes dohos szagát ugyanis a penész okozza, és ez akár néhány nap vagy hét alatt is beleivódik a szövetekbe, de még a fába is. Egy dohos pincében tárolt bútort rendkívül nehéz kiszellőztetni, arról nem beszélve, hogy a helyiségben tárolt ételek is átveszik ezt a kellemetlen aromát.

Mi mindenre használható a pince, ha megfelelően van szigetelve?

1. Tárolás

Tökéletes helyet kaphatnak itt a régi, de még használható bútorok, gyerekjátékok, olyan szezonális dolgok, mint a sífelszerelés, a karácsony dekorációk, a kerti bútorok vagy épp a medencéhez használatos kellékek. De tárolhatóak itt a lassan romló zöldségek, konzervek, tartós élelmiszerek, természetesen a megfelelő kártevő elleni védelemmel ellátva (például lezárható dobozban).

2. Dolgozószoba

Ha a pinceszigetelés mellett a fűtés is kiépítésre kerül, akkor egy szuper dolgozószoba is kialakítható a pincéből. Természetesen ez esetben a burkolatokról és a szükséges bútorok beszerzéséről is gondoskodni kell.

3. Egy helyiség lazításhoz, edzéshez vagy szórakozáshoz

A pince egy olyan funkciót is kaphat, ami a lakás más helyiségeiben nem valósítható meg. Kialakíthat benne egy barátságos társalgót, ahol összegyűlhet a baráti társaság, egy saját edzőtermet, ahol kedvére mozoghat, de elhelyezhet itt egy pingpongasztalt vagy csocsóasztalt is.

Amennyiben érdekli az utólagos pinceszigetelés, látogasson el a www.bonasi.hu weboldalra! Ha pedig további kérdése merült fel, keressen minket bizalommal a +36 70 520 6663-as telefonszámon vagy az info@bonasi.hu e-mail címen!