A kishelyiség ventilátorok – nevükből adódóan – ideális szellőztető eszközök a fürdőszobák, WC-k, kamrák és más, kisebb méretű helyiségek szellőztetésére.

A kishelyiség ventilátorok többnyire axiális típusok, és kis, illetve közepes légáramlást képesek biztosítani. A kifejezetten csekély ellenállású csővezetékekhez tervezték őket, és többféle funkciót képesek ellátni: elszívást, légforgatást, sőt, akár szárításra is alkalmazhatóak.

A kishelyiség ventilátorok a levegőcserét oldják meg az olyan helyiségekben, ahol az ablakok vagy más szellőztetési lehetőségek nem adottak – jellemzően ilyen helyiség a WC, a fürdőszoba, vagy épp a kamra, bár ez utóbbinál többnyire kialakítottak szellőzőnyílást. Emellett hatékonyan távolítják el a nedvességet és a szagokat is, tehát akár egy konyhában is érdemes lehet felszerelni egyet.

A kishelyiség ventilátorokstandard méretű csővezetékekhez illeszkednek – ezek átmérője 100, 125 vagy 150 mm-es lehet –, így könnyen csatlakoztathatóak a meglévő szellőzőrendszerhez is. Ütésálló műanyagból készülnek, ami szükségtelennek tűnhet, ám egyrészt így az élettartamuk hosszabb lesz, ráadásul lényegesen könnyebbek, mint a régebbi típusok.

A kishelyiség ventilátorokkal legtöbbször a fürdőszobákban és WC-kben lehet találkozni, de emellett előfordulnak a konyhákban, sőt, más helyiségekben is, mint például irodák, raktárak vagy egyéb helyiségek, ahol a hagyományos szellőztetésre nincs mód. Emellett, mivel a nedvesség eltávolítására is képes, magas páratartalmú helyeken is használatosak.

Vásárlás előtt fontos megfontolni a teljesítményigényt, mivel azt a helyiség méretéhez és a levegőmennyiség mozgatásának igényéhez igazítani. Emellett a rendszeres tisztításra és karbantartásra is figyelmet kell fordítani, mert ezen múlhat a ventilátor hosszú élettartama.

Cégünk, a Hungaro Air Matik Kft. kínálatában többek között a kishelyiség ventilátorok is megtalálhatóak. Ha szeretne többet megtudni, keresse fel a www.hungaroairmatik.hu címen megtalálható weboldalunkat, ha pedig kérdése lenne, vegye fel velünk a kapcsolatot a 06-30-863-5801-es telefonszámunkon, vagy az info@hungaroairmatik.hu e-mail címünkön!