Építkezik, és szeretne hagyományos, stílusos fűtőberendezést az otthonába? Esetleg felújításra készül, és olyan megoldást keres, aminek köszönhetően költséghatékonyabban fűthet? Kiváló ötlet a cserépkályha építés, azonban fontos a megfelelő kémény használatára kiemelt figyelmet fordítani.

cserépkályha a kellemes hangulatú otthon dekoratív pontja, amely rendkívül takarékosan működtethető. Ha szeretne gazdaságosan fűteni, érdemes a stílusos cserépkályha építése mellett dönteni, viszont több szempontot figyelembe kell venni. A jelenlegi időszak kiváló arra, hogy megtervezze a fűtőberendezés elhelyezését, és időben sor kerülhet a beépítésre. Csak kiszárítás után, fokozatosan melegítve lehet üzemeltetni, ezért nem célszerű a fűtési szezon idejére hagyni. Kiemelt szerepe van a kéménynek, aminek a fűtőtesttel, és a csatlakozó füstcsővel való csatlakozását optimalizálni kell a veszélyek elkerülése érdekében. A cserépkályhát tanácsos közvetlenül a kémény mellé, vagy maximum 65 cm-es távolságon belül elhelyezni. A problémamentes üzemeltetés céljából érdemes 18-20 cm átmérőjű kéményt használni, de ha régi 14 x 14 cm-es keresztmetszet áll rendelkezésre, így is gondoskodhat a biztonságról. Lényeges, hogy a kémény a tető gerince fölé érjen legalább 80 cm-rel, és csak egy tüzelőberendezés köthető rá. Amikor sor kerül a cserépkályha építésére, elengedhetetlen a kémény tulajdonságainak és állapotának ellenőrzése. A kályha ajtajának nagyságát pedig meghatározza a kémény magassága és keresztmetszete, ezért ebből a szempontból is nélkülözhetetlen az alapos felmérés.

Legyen körültekintő a cserépkályha építésénél annak érdekében, hogy biztonságosan és kényelmesen tudja a fűtőberendezését használni! Vegye fel a kapcsolatot cégünk, a Kályhacsempe Manufaktúra Kft. szakembereivel, és ossza meg egyéni igényeit! Különböző stílusú cserépkályhákat kínálunk kedvező áron, amelyeket eredeti zalaegerszegi kályhacsempével burkolunk elképzelés szerint. Hasznos tanácsokkal látjuk el annak érdekében, hogy semmilyen problémája ne adódjon a cserépkályha építés, majd az üzemeltetés során sem. Informálódjon részletesen a tevékenységünkről a www.kalyhacsempemanufaktura.hu internetes oldalon! Keressen bennünket bizalommal a 06-92-510235-ös telefonszámon, vagy az info@kalyhacsempemanufaktura.hu e-mail címen!