Egy új otthon megvásárlása nagy lépés egy család életében. Mindig legyen megfontolt és gondolja át döntését, mielőtt véglegesítené azt! Okosan vásároljunk ingatlant, főleg napjainkban, amikor is nagyon magas árakkal találkozhatunk, egy-egy lakás esetében igencsak túltolva az értékhatárokat, ami nem biztos, hogy évekkel később megtérül, ha eladni kívánjuk. Egy ingatlan nemcsak otthont ad, hanem később anyagi hasznunk is lehet belőle!

Az első szempont, amit szem előtt kell tartani, hogy milyen célból is veszünk ingatlan. Itt nem feltétlenül kell lakásra gondolni, egy üzlethelység is kiváló befektetés lehet, még akkor is, ha kiadjuk. Természetesen tisztába kell lennünk hosszútávú terveinkkel is, ha folyamatosan változtatjuk nézeteinket, nem biztos, hogy megfelelően fogunk választani. Például saját lakás vásárlás esetén tudni kell, hogy hány évig laknánk az adott helyen, ebben az esetben nem biztos, hogy érdemes komolyabb felújítást igénylő lakást megvenni, ha viszont hosszabb távra tervezünk, nagyobb munkákkal is számolhatunk. Természetesen azzal sem árt tisztában lenni, hogy mennyi pénz áll rendelkezésre, mik a lehetőségeink, hol szeretnénk megvenni az ingatlant. E szempontokat figyelembe véve máris leszűkül a kör az eladó lakások esetében. Ha az ingatlan elnyerte tetszésünket, érdemes többször visszatérnünk, vizsgáljuk meg a fényviszonyokat és a környéket. Ismerjük meg a helyet, ez legfőképp eladó családi házak esetében fontos, mert, ha nem szimpatikus számunkra a szomszéd, ráadásul a kertek egymás mellett szorosan helyezkednek el, nem fogunk annak örülni, ha belátnak privát életünkbe. Vegyük figyelembe, hogy milyen állapotban van az eladó ingatlan, mert sokszor olyan hirdetésekkel is találkozhatunk, melyek esetében nagyobb összeget kellene ráköltenünk, hogy egyáltalán lakható állapotba kerüljön az ház vagy lakás. Sokat segíthet, ha figyelünk az apró, árulkodó jelekre, például penészfoltokra, vizesedésre.

Ha ingatlanvásárlás mellett döntött, és nem tudja, hogy hol keressen ideális otthon családja számára, válasszon minket, a www.hasznaltingatlan.hu -t, ahol több ezer eladó ingatlan közül válogathat, az ország bármely településéről! Tájékozódjon a lehetőségekről honlapunkon!