Napjainkban nélkülözhetetlen a megfelelő hőszigetelés egy családi ház esetében, elsősorban az energiatakarékosság miatt. A homlokzati hőszigetelés a téli hónapokban biztosítja a meleget helyiségeinkben, nyáron pedig megóv minket a forróságtól.

Különböző homlokzati hőszigetelési módszerek állnak rendelkezésünkre: az egyik, amikor hőszigetelő vakolatot alkalmazunk a homlokzat kialakításakor. A hőszigetelő vakolat könnyű habarcsból készül, amelyhez adalékanyag is kerül, általában duzzasztott perlit vagy polisztirol gyöngy. A hőszigetelő habarcsot készíthetjük az építkezés területén a rendelkezésünkre álló alkotóanyagokból és szárazhabarcsból, ami a gyárból kerül az építkezésre. Ott már csak vizet kell hozzákeverni és máris alkalmazható az anyag. A hőszigetelő habarcsot több rétegben, a falazó elem típusától függően legalább 3-5 cm vastagságban kell felvinni a vakolandó felületre. Fontos tudni, hogy a vakolat hőszigetelő képessége jóval rosszabb, mint a hőszigetelő lemezeké, emiatt elsősorban olyan épületek esetében alkalmazható, amelyeknél a homlokzat hőszigetelő tulajdonsága csak kis mértékben szorul javításra.

A szerelt burkolatú hőszigetelés esetében a hőszigetelő lemezeket alkalmazunk, amik elé légrés közbeiktatásával kell beszerelni a burkolatot. A légrés biztosítja a kiszellőzést, a burkolat pedig az épület esztétikus megjelenését

A köpenyfalas hőszigetelés elsősorban családi házak utólagos szigetelésére alkalmas. Ebben az esetben a homlokzati falak külső oldalára rögzített kőzet- vagy üveggyapot anyagú hőszigetelés elé légréssel vagy anélkül egy úgynevezett köpenyfalat kell építeni, amely a tömegéből adódóan késlelteti a különböző környezeti behatások miatt keletkező károkat.

Ha minőségi homlokzati hőszigetelési anyagra van szüksége, a Tüzépker Kft. kínálatából megvásárolhatja! További információkért keresse fel honlapunkat a www.tuzepdeb.hu címen! Kérdés esetén hívjon minket telefonon a 06-52/536-777-es számon vagy írjon e-mailt az tuzepdeb@tuzepdeb.hu címre!