Aki próbálta már felkutatni álmai otthonát, tudja, hogy a tökéletes ingatlant megtalálni szinte lehetetlen, hiszen rengeteg különféle szempontnak kellene teljesülnie. Ennek megfelelően gyakran előfordul, hogy az tulajdonosok csak kisebb-nagyobb átalakításokat követően veszik birtokba új otthonukat. Az sem ritka, hogy egy nagyobb telken nem csupán a lakóépület kap helyet, hanem egyéb melléképületek is, amikre az új lakók nem tartanak igényt, így átalakítás helyett épületbontásra van szükség. Az épületbontás összetett folyamat, ezért érdemes előzetesen tájékozódni, pontosan mi a menete!

Az első lépés a szükséges engedélyek beszerzése az illetékes önkormányzat építési osztályától, de ebben a szakaszban kerülnek eltávolításra a közművek, így a gáz és a villany is, ami szintén engedélyköteles. Ezt követi a kémény, illetve tetőszerkezet szétszerelése, majd a födém, a gerendák és béléstestek eltávolítása. Az épületbontás következő fázisában azokat a nyílászárókat szerelik ki, melyek a korábbi folyamatok során még nem kerültek eltávolításra. Az ezt követő szakasz a bontás tényleges elvégzése, a falazat összeborítása, melyet az épület alapzatának eltávolítása, a sávalap kiforgatása követ. Az utolsó lépés a tereprendezés, vagyis a talaj kiegyenlítése, de egy teljes körű segítséget nyújtó cég itt még nem hagyja magára az ügyfelet, és gondoskodik az épületbontás során keletkezett törmelék elszállításáról is. Ha már tudja, mihez szeretne kezdeni a felszabadult területtel, olyan céget is találhat, ami az ömlesztett áruk szállítását is vállalja, így a munkálatok befejezését követően azonnal a helyére kerülhet a termőföld vagy éppen murva.

Szeretne mindent egy kézben tudni az épületbontás előkészületeitől a legutolsó lépésekig? A Böhmer Kft. komplex szolgáltatásaiban nem fog csalódni! Ha szeretné megtudni, pontosan miben tudunk Önnek segíteni új otthona kialakítása során, látogasson el www.bohmerkft.hu weboldalunkra, és ha feltenné kérdéseit az épületbontással kapcsolatban, keressen minket bátran a bohmerkft2002@gmail.com e-mail címen vagy a +36-28-559-495-ös telefonszámon!