Sajnos minden évben követel áldozatot a szén-monoxid a fűtési időszakban, pedig a mérgezés elkerülhető lenne. Mivel a szén-monoxid egy színtelen, szagtalan gáz, és az általa okozott mérgezés nem egyértelmű, könnyen beazonosítható tünetekkel jár, a jelenlétét nehéz észrevenni. Szerencsére a szén-monoxid érzékelők ma már könnyen beszerezhetőek, és szükség esetén időben figyelmeztetnek a bajra, így elkerülhető a tragédia.

De milyen esetekben és hova érdemes a szén-monoxid érzékelőt felszerelni?

A készülék használatát minden olyan ingatlanba ajánljuk, ahol előfordulhat szén-monoxid szivárgás. A konvektor, a kályha, a tűzhely meghibásodása is okozhatja, hogy a mérgező gáz a lakótérbe szivárog.

A probléma megelőzéséhez rendkívül fontos a gázkészülékek rendszeres karbantartása, szükség esetén szakemberrel történő javíttatása, de még a legnagyobb odafigyelés mellett is érdemes felkészülni és beszerezni egy szén-monoxid érzékelőt. A készüléket azokba a helyiségekbe ajánlott telepíteni, ahol a szén-monoxid szivárgás létrejöhet.

Fontos azonban az is, hogy maga az érzékelő készülék is megfelelő legyen. A legjobb, ha kijelzőn és hangjelzéssel is figyelmeztet, ha baj van, illetve vannak bizonyos szabványok, amik a berendezés megfelelő működését garantálják. Mindenképp megbízható cégtől érdemes őket beszerezni, ami odafigyel a termékek minőségére.

Sajnos sokan nem szánják rá magukat szén-monoxid érzékelő beszerzésére, pedig ez egy egyszeri kiadás, ami adott esetben az egész család életét mentheti meg.

A napjainkban kapható, modern készülékek könnyen telepíthetőek, ezért a beszerzésüket követően szinte azonnal be is üzemelhetők. Cégünk 7, illetve 10 éves élettartammal és garanciával rendelkező szén-monoxid érzékelőket kínál.

Amennyiben szén-monoxid érzékelőt szeretne vásárolni, látogasson el a www.orike.hu weboldalra, és tekintse meg kínálatunkat! Ha további kérdése merült fel, forduljon bizalommal munkatársainkhoz a +36 (1) 297 5933-as telefonszámon vagy a kisker@orike.hu e-mail címen, szívesen segítenek Önnek mindenben!