Az elektromos fűnyírók sok háztartásban számítanak lényeges eszköznek a kert rendbetételével kapcsolatban. Sajnos, ahogy más berendezéseknél, úgy náluk is merülhetnek fel rendellenességek, amiknek nagy része nem feltétlenül a helytelen használat, vagy az alkatrészproblémák miatt következik be.

Gyakori, hogy az elektromos fűnyírók azért szorulnak javításra, mert azok karbantartására nem fordítottak kellő figyelmet az emberek. Érdemes ezekkel a teendőkkel tisztában lenni, ugyanis így hosszú távon lehet garantálni az üzemképességet.

Az elektromos fűnyíró karbantartása nem bonyolult

Egyesek azért nem foglalkozhatnak igazán a karbantartással, mert úgy gondolják, hogy ez egy bonyolult folyamat, amelyhez nem is érdemes hozzálátni, mert az ember csak bajt okozhat ezzel. Az igazság az, hogy az elektromos fűnyíró karbantartása nagyon könnyű, mert nem kell benzint leereszteni, sem pedig a gázproblémákat figyelembe venni.

tápkábel az, ami igényli az odafigyelést. Kerülni kell a kockázatos helyzeteket, a kábel lehetőleg legyen mindig a kormányon, így az nem sérülhet meg fűnyírás közben.

A motor megfelelő állapota a legfontosabb!

A motor állapota szintén körültekintést igényel. Nem szabad hagyni, hogy a fű felhalmozódjon az elem védőburkolatán, mert ellenkező esetben károsodhat a hűtőrendszer, amely lényeges szerepet tölt be a motor egyenletes működtetésében.

Évente legalább kétszer tanácsos a motor elektromos áramköreinek védelmével foglalkozni. Ehhez kontakt tisztítót célszerű alkalmazni, amellyel a motor tekercse megtisztítható.

Amennyiben mégis szükség lenne elektromos fűnyíró karbantartásra, forduljon bizalommal a Dunamenti Gyorsszervizhez, ahol valódi rutinos szerelők dolgoznak! Nálunk a legjobb kezekben a berendezések, amelyek szakszerű javításáról rugalmas szolgáltatás keretein belül gondoskodunk.

Honlapunkon bővebb információkat is találhat tevékenységünkről, amit a www.dunamentigyorsszerviz.hu címen ér el. Ha kérdései lennének, keressen bennünket telefonon a +36-30-861-45-57-es számon, vagy küldjön e-mailt az info@dunamentigyorsszerviz.hu címünkre! Munkatársaink készséggel állnak az érdeklődők rendelkezésére.