Minden autótulajdonos hallott már a gépjármű eredetvizsgálatról, de nem mindenki van tisztában azzal, hogy pontosan mi az, és mikor szükséges elvégeztetni. A gépjármű eredetvizsgálatára a gépjármű eladásakor, illetve vásárlásakor van szükség. Akkor is elengedhetetlen, ha magánszemélyektől, vagy kereskedőktől vásároljuk a gépjárművet, illetve akkor is, ha hitelre vásárolunk. Gépjármű eredetvizsgálatra már akkor is szükség van, ha a külföldről behozott autónkat magyarországi forgalomba kell helyeznünk!

Már a neve is sokatmondó, ugyanis a gépjármű eredetvizsgálatának az a lényege, hogy megvizsgálják az jármű eredetét azzal, hogy ellenőrzik a jármű egyedi azonosítóit. Ilyenkor tudják ellenőrizni, hogy változott-e az alvázszám, vagy a motorszám, ami arra utalhat, hogy lopott az autó. Fontos azzal is tisztában lenni, hogy a gépjármű eredetvizsgálat nem holmi úri mulatság, nem válaszható, hanem kötelező! 1998-ban vezették be az erre vonatkozó törvényt, ami arra szolgál, hogy visszaszorítsák a lopott gépjárművek kereskedelmét. Azóta bebizonyosodott, hogy a gépjármű eredetvizsgálat tényleg hatékony, mert jócskán visszaesett a lopott járművek száma.

Az is fontos tudnivaló, hogy a gépjármű eredetvizsgálatot 60 napon belül el kell végeztetni; mivel a gépjármű tulajdonváltását be kell jelenteni 15 napon belül, a két hónapos érvényességnek elégnek kell lennie. A gépjármű eredetvizsgálatának összege eltérhet, attól függően, hogy hol csináltatjuk meg, az átlagár 15-20 ezer forint között mozog. Tulajdonoscsere esetén mindig előre döntsük el, hogy az eladó, vagy a vevő fizeti a gépjármű eredetvizsgálatának költségeit.

Megbízható helyen végeztetné el a gépjármű eredetvizsgálatát? Forduljon bizalommal a Gokart Fehérvár Kft.-hez! További információért látogasson el honlapunkra, a www.gokartfehervar.hu webcímre, és tekintse meg szolgáltatásainkat! Kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot a +36-22-503-380-as telefonszámon, vagy küldjön üzenet a honlapunkon keresztül!